L’Ajuntament de Benicarló subvenciona amb 5.000 euros a l’Associació d’Alzhèimer

691

El conveni de col·laboració signat té com a objecte la col·laboració entre l’Ajuntament de Benicarló i l’Associació d’Alzhèimer Benicarló per a la gestió de la Unitat de Respir Familiar que atén persones afectades d’alzhèimer i altres demències. L’aportació municipal serà de 5.000 euros.

Actualitat Diària

L’Ajuntament i l’Associació d’Alzhèimer Benicarló han formalitzat un conveni per un valor total de 5.000 euros, en què el consistori es compromet a col·laborar en la gestió de la Unitat de Respir Familiar per a persones afectades per la malaltia de l’alzhèimer i altres demències i les seues famílies. El conveni inclou la realització del projecte d’activitats de l’associació durant el 2019, així com la prestació d’ajuda i assessorament tècnic per part de l’Ajuntament.

La Unitat de Respir Familiar funciona a Benicarló des del 2011, prestant atenció a les persones malaltes d’alzhèimer mitjançant l’estimulació cognitiva i sensorial, l’atenció al llenguatge o l’autonomia personal a través de tallers d’activitats quotidianes de la vida, com vestir-se, pentinar-se, menjar, tindre hàbits d’higiene personal o desenvolupar-se a la llar. Paral·lelament, també es treballen el foment dels aspectes físics com la coordinació, l’equilibri o el coneixement del mateix cos.

Benicarló, subvenció, 5.000 euros, Associació d'Alzhèimer

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha valorat la renovació d’aquest conveni anual «que demostra el compromís de l’Ajuntament amb la millora de la qualitat de vida no només de les persones malaltes d’alzhèimer sinó també de les seues famílies».

L’associació compta amb professionals especialitzats en psicologia, fisioteràpia i gericultura, a més del suport que ofereixen les persones voluntàries. Durant el 2019, l’entitat ha atés 56 persones amb alzhèimer o altres tipus de demències i ha donat suport informatiu, psicoeducatiu i emocional a 84 familiars de les persones afectades. El centre de dia està obert tots els dies laborables de l’any durant 8 hores, en horari de matí i vesprada.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací