L’aeroport de Castelló s’alinea amb Europa en matèria de digitalització i transició ecològica

410

Actualitat Diària

La directora general de Aerocas, Blanca Marín, ha traslladat l’alineament de l’aeroport de Castelló amb el full de ruta traçat per Europa per al desenvolupament de projectes vinculats a la digitalització, la transició ecològica i la resiliència.

Blanca Marín ha mantingut aquest dilluns una trobada amb l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñeiro, en el qual s’han abordat les possibilitats que ofereix el marc europeu en matèria de desenvolupament aeroportuari.

La directora general de Aerocas ha manifestat “la plena coincidència” amb la concepció europea del paper dels aeroports regionals “com a motor de desenvolupament territorial”. A més, ha assenyalat que Aerocas està d’acord amb l’estratègia de la UE per a sortir de la crisi del coronavirus i aconseguir “una Europa més verda, digital i resilient”.

En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat ha fixat com a projecte prioritari, dins de l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació, el desenvolupament d’un pol econòmic vinculat als sectors aeronàutic i logístic en la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC) de l’aeroport.

Així mateix, ha apuntat l’objectiu d’apostar per projectes d’innovació en matèria de digitalització i descarbonització. Sobre aquest tema, la directora general ha ressaltat que l’aeroport de Castelló s’ha integrat en el grup de treball impulsat per la Generalitat per a la implantació de l’Estratègia Valenciana de l’Hidrogen Verd.

A més, ha obert línies de col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia (Avaesen) encaminades a potenciar la utilització de les energies renovables i les tecnologies netes, amb la finalitat de reduir la petjada de carboni.

Per part seva, l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñeiro ha recordat que la Comissió Europa ha impulsat el programa Next Generation EU, un instrument a través del qual pretén mobilitzar inversions i reactivar l’economia i l’ocupació, a fi de superar els danys ocasionats per la pandèmia. Aquesta mobilització de fons està focalitzada al foment de la transició ecològica i digital, “d’aquí la conveniència de promoure iniciatives vinculades a aquests àmbits”.

L’eurodiputada ha destacat “la importància que les grans infraestructures valencianes treballin en la descarbonització i digitalització” i ha lloat “el compromís de l’aeroport de Castelló per complir l’objectiu de reduir en un 60% les emissions de CO₂ en 2030 i aconseguir la neutralitat de carboni en 2050”.

Rodríguez-Piñeiro ha valorat “l’aposta per la diversificació” de l’aeroport de Castelló i ha manifestat la seva disposició a col·laborar “de manera permanent”, així com a canalitzar davant la Comissió Europea “aquelles qüestions que Aerocas consideri convenients”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací