Compromís proposa que es puga fer ús dels dies de vacances de 2020 fins al 30 d’abril de 2021

420

Actualitat Diària

La coalició Compromís ha anunciat hui la presentació d’iniciatives parlamentàries a Les Corts, el Congrés i el Senat per instar el Govern d’Espanya a què de manera urgent s’elabore la normativa escaient per permetre que totes les persones treballadores puguen fer ús dels seus dies de vacances de l’exercici 2020 fins al 30 d’abril de 2021.

Des de Compromís s’entén que cal tindre en compte les dificultats i especificitats que s’han pogut produïr durant aquest any marcat per la incertesa i la inestabilitat que ha dut la pandèmia de la Covid19. Per això es considera que seria necessari permetre a les i els treballadors decidir quan fer ús de les seues vacances durant un període més ampli de temps, per tal de garantir que tot el món puga organitzar-se el seu propi temps sense perdre cap dia.

En aquest sentit la portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Mònica Àlvaro, ha assenyalat que “aquesta pandèmia, més enllà dels aspectes sanitaris ha afectat totes les estructures de la societat. Totes les persones s’han vist afectades d’una manera o altra i l’àmbit laboral és un dels que més reptes ha hagut d’afrontar, donat que en el començament del confinament, l’economia i el mercat laboral s’hagué d’adaptar d’un dia per un altre a la pandèmia”.

S’han viscut i encara es viuen circumstàncies molt complicades, donat que empreses de totes les grandàries, així com les seues treballadores i treballadors han hagut d’adaptar la seua vida laboral. El confinament, l’experiència del teletreball en un Estat en molt poca tradició, la incorporació de més mesures de conciliació i corresponsabilitat, de més flexibilitat per poder arribar a tot són alguns dels exemples dels canvis que s’han viscut en menys d’un any.

Després de l’arribadla “nova normalitat”, molta gent s’ha vist de sobte en confinaments d’un parell de setmanes per haver-se contagiat o per haver tingut algun contacte, molta gent s’havia de quedar en casa pel confinament dels seus xiquets i xiquetes, hi ha hagut treballs que no podien exercir el teletreball per les característiques del mateix treball i s’han hagut d’acumular hores o dies. Ha sigut un any en el qual les circumstàncies han canviat molt i molt ràpidament i cal anar adaptant-se.

Per a Àlvaro “totes les persones tenen el dret i l’obligació de fer ús dels seus dies de vacances, i per això cal tindre en compte que enguany s’han produït un gran nombre de circumstàncies molt diverses i pot ser, molta gent haja d’esgotar els seus dies durant el període nadalenc i, fins i tot, pot ser que aquestes setmanes no siguen suficients per a fer ús de tots els dies que tenen acumulats o que no siga compatible en les restriccions de prevenció de la Covid-19 que s’han establert per al període de Nadal. És per això que proposem al govern central que permeta que totes les persones treballadores puguen fer ús dels seus dies de vacances de l’exercici 2020 fins al 30 d’abril de l’any que ve”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací