La Policía autonòmica realitza 149 inspeccions en establiments d’oci el cap de setmana

375

Actualitat Diària

La Policia de la Generalitat ha realitzat durant el cap de setmana 149 inspeccions en establiments d’oci, dels quals 38 han estat proposats per a sanció per incomplir la normativa sanitària contra la COVID-19 o algun article de la Llei d’Espectacles.

Entre les inspeccions a establiments destaquen a la província de València la localització d’un restaurant il·legal, sense llicència ni permís, amb 60 persones en el seu interior i on s’incomplia la normativa anti COVID.

En altres deu establiments s’han realitzat actes per utilització de pipes, excés d’aforament, ballar o no mantenir la distància de seguretat i, en un d’ells, es va detenir a una persona per tràfic d’estupefaents. A la província d’Alacant es van inspeccionar també una discoteca i un club.

En total, la Policia de la Generalitat ha efectuat 62 actes, 55 per no portar màscara o saltar-se el confinament nocturn i altres 7 per tinença de drogues o armes.

En els controls efectuats entre el divendres i el diumenge, els agents han advertit a 294 persones per no usar la màscara o fer un ús inadequat de la mateixa o per no guardar la distància de seguretat. A més, la Unitat Adscrita ha identificat a173 vehicles i 294 persones.

Després de conèixer les dades del cap de setmana, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat el paper de la Policia de la Generalitat per a controlar que es compleixin en els establiments d’oci, restauració i superfícies comercials els aforaments imposats per l’autoritat sanitària.

En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que la Unitat Adscrita “ha incrementat des d’aquest cap de setmana en un 50% els efectius destinats al control dels aforaments i el compliment de les mesures sanitàries per a prevenir la propagació de la COVID-19”.

La titular d’Interior també ha recordat que per a aquestes festes de Nadal s’ha acordat amb la Delegació del Govern i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies “reforçar la vigilància de les mesures higienicosanitarias contra la COVID-19 així com del control perimetral de la Comunitat Valenciana”.

Bravo ha insistit a fer una crida a la corresponsabilitat “especialment en aquestes festes nadalenques” perquè el compliment de les mesures “suposa salvar vides”.

A més, també ha apel·lat als ajuntaments, als qui ha demanat que redueixin les activitats col·lectives durant aquestes setmanes, ja que “cal ser restrictius per a evitar sobretot les aglomeracions i així evitar al màxim les possibilitats de contagi”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací