L’aeroport de Castelló licita la campanya de captació d’una nova ruta nacional

408

Actualitat Diària

La societat pública Aerocas ha tret a licitació pública la contractació de la primera campanya de posicionament de l’aeroport de Castelló en el mercat turístic nacional, que té per objecte la captació d’una ruta domèstica per a les pròximes tres anualitats.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha explicat que la iniciativa respon “a l’aposta per diversificar el trànsit comercial de l’aeroport de Castelló i per generar noves oportunitats de desenvolupament, tenint en compte que les previsions apunten al fet que la recuperació dels sectors aeri i turístic, després de la crisi causada per la pandèmia de la COVID-19, estarà vinculada als mercats domèstics”.

En aquest sentit, Arcadi España ha incidit en què la licitació d’aquesta campanya de captació d’una nova ruta nacional ha estat consensuada amb l’empresariat turístic de Castelló.

L’objecte de la convocatòria és la programació, promoció, distribució i prestació efectiva d’una connexió entre l’aeroport de Castelló i un dels següents destins: Andalusia, Castella-Lleó, Galícia i Astúries.

La companyia aèria que resulti adjudicatària haurà de realitzar una campanya de promoció i màrqueting de l’aeroport de Castelló i el seu entorn, a fi de fomentar el trànsit de passatgers i l’arribada de turistes al territori.

En l’elecció d’aquests mercats s’ha pres en consideració el seu potencial emissor de turistes a Castelló. Entre altres qüestions, en la baremació de les propostes, es valoraran els aeroports de connexió amb el de Castelló en funció del volum de trànsit, la possibilitat d’establir altres interconnexions, base d’aerolínies, situació geogràfica, població de la seva zona d’influència o el turisme emissor del seu entorn a la província de Castelló.

En el cas d’Andalusia, l’aeroport més valorat és el de Sevilla, seguit del de Màlaga. A Galícia, els més puntuats són els de Santiago i la Corunya. A Castella-Lleó, el més valorat és el de Valladolid, mentre que a Astúries hi ha un únic aeroport.

La nova ruta funcionarà durant tres anualitats en temporada estival (entre final de març i final d’octubre). En el conjunt del període haurà d’operar un mínim de 80 setmanes i oferir, almenys, 32.000 places.

En la primera anualitat (de juny de 2021 al 30 de març de 2022) s’hauran de programar un mínim 20 setmanes i dues freqüències setmanals, garantint almenys vuit mil places.

En la segona anualitat (de l’1 d’abril de 2022 al 30 de març de 2023), la ruta operarà com a mínim 30 setmanes amb dues freqüències setmanals, oferint almenys dotze mil places.

En la tercera anualitat (de l’1 d’abril de 2023 fins al 30 d’octubre de 2023 o 30 de març de 2024 si així resultés de la proposta) s’hauran de programar com a mínim 30 setmanes i dues freqüències setmanals, garantint almenys dotze mil seients.

El pressupost base de licitació per als tres anys es fixa en 800.000 euros (sense IVA). Seguint el model de les anteriors campanyes de posicionament en els mercats internacionals, el pressupost s’estructura en una part fixa (440.000 euros) i una altra variable (fins a 360.000 euros)) en funció del nombre de passatgers.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací