L’actriu Empar Ferrer rebrà el Premi d’Honor de l’Audiovisual Valencià 2020

381
Nominats Premis L´Audiovisual Valenciá

Actualitat Diària

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit ha anunciat el Premi d’Honor de l’Audiovisual Valencià 2020 i ha donat els detalls de la cerimònia de lliurament de guardons acompanyada pel director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno i el president de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Pep Llopis.

El Premi d’Honor de l’Audiovisual Valencià, que atorga Cultura de la Generalitat ha recaigut en aquesta tercera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià en l’actriu Empar Ferrer. Ho ha explicitat Raquel Tamarit, que ha volgut destacar “el treball infatigable d’una actriu valenciana polièdrica, que ha donat vida a multitud de personatges de la pantalla gran i de sèries de televisió”, i ha afegit que “va descobrir la seua passió per la interpretació en un grup de teatre ‘amateur’ del seu poble i en les presentacions de la seua falla. Des d’aleshores ja no ha parat i s’ha llaurat una carrera molt intensa i continuada”. Tamarit ha afegit: “Empar, a més, és una professional molt reconeguda i estimada pel sector, tant en l’àmbit autonòmic com estatal, i una persona amb la qual han comptat tant directors que van entrar fort en l’escena cinematogràfica valenciana de finals dels anys 70 i els anys 80 com Carles Mira, com de directors i directores espanyols amb els quals ha treballat en pel·lícules imprescindibles. Per això i per ser una actriu de teatre i cinema a parts iguals, Empar es mereix moltíssim el reconeixement explícit i merescut de la gent de la seua terra”.

Empar Ferrer (Mislata, 1947)

Actriu de teatre, cinema i televisió, el seu debut professional va vindre de la mà de Joan Monleón en l’obra ‘La infanta Tellina i el rei Matarot’ amb l’inici de la seua trajectòria en els escenaris teatrals.

Ha interpretat multitud de papers en pel·lícules i sèries de televisió. Pel que fa al cinema, es va estrenar en ‘Visanteta esta-te queta’, de Vicente Escrivà en 1979 i, un any després, Carles Mira la va reclutar per a les comèdies valencianes ‘Con el culo al aire’ i ‘Que nos quiten lo bailao’, per a continuar amb una trajectòria cinematogràfica que abarca una trentena de pel·lícules amb títols destacats com ‘Celos’, ‘Soldados de Salamina’, ‘Volavérunt’, ‘El corazón del guerrero’, ‘Flores de otro mundo’, ‘Solas’, ‘El viaje de Carol’ o ‘Las 13 rosas’.

Pel que fa als seus treballs en sèries de televisió, compta també amb una llarga trajectòria en papers en més d’una vintena de títols entre els quals hi ha: ‘Amar en tiempos revueltos’, ‘Hospital Central’, ‘Les moreres’, ‘Negocis de família’, ‘Gran Reserva’, ‘La que se avecina’, ‘Aquí no hay quien viva’, ‘El tiempo entre costuras’ o la recent ‘El pueblo’.

‘Passió per crear’, una cerimònia que també retrà homenatge a Luis García Berlanga

Els guardons es lliuraran en una cerimònia, el pròxim 21 de novembre a les Arts, conduïda per la presentadora Núria Roca. Segons el president d’AVAV, Pep Llopis, “l’hem titulada ‘Passió per crear’, perquè l’emoció de la creació és el que ens fa sentir vius i ens ajuda a no defallir”.

En la cerimònia s’homenatjaran Luis García Berlanga i Ennio Morricone, i s’hi comptarà amb l’acompanyament musical en directe del grup de música valencià La Fumiga i el grup de ‘swing’ Peter Gun & The Paper Hats.

Les nominacions a les 22 categories dels III Premis de l’Audiovisual Valencià

Opten a millor llargmetratge les pel·lícules següents: ‘La mort de Guillem’, de Lastor Media / Som Batabat / Suicafilms / Televisió de Catalunya / À Punt Mèdia; ‘La boda de Rosa’, de Turanga Films SL / Tandem Films / Setembro Cine / La boda de Rosa la película AIE / Halley Productions; i ‘Coses a fer abans de morir’, de The Fly Hunter SL / Fosca Films.

En la categoria de millor llargmetratge documental els títols nominats són: ‘The Mistery of the Pink Flamingo’, de Los hermanos Polo / Japonica Films; ‘Lobster Soup’, de Suica Films / REC Grabaketa Estudioa / Axfilms / Studio Dominum; i ‘La receta del equilibrio’, de Nakamura Films, SL / Kaishaku Films, SL.

Les nominacions a millor direcció són per a Carlos Marqués-Marcet, per ‘La mort de Guillem’; Icíar Bollain, per ‘La boda de Rosa’; i Rafa Molés i Pepe Andreu, per ‘Lobster Soup’.

Al millor guió opten Icíar Bollain i Alicia Luna, per ‘La boda de Rosa’; Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès, per ‘La mort de Guillem’; i Sixto García i Javier Polo, per ‘The Mistery of the Pink Flamingo’.

Nacho Ruiz Capillas per ‘La boda de Rosa’; Carlos Prieto Cabrera per ‘La mort de Guillem’; i Sara Marco Caballero per ‘Lobster Soup’ són els nominats al premi a millor muntatge i postproducció.

José Martín Rosete pel seu treball en ‘Zerø’; Celia Riera per ‘La receta del equilibrio’; i Sergi Gallardo i Beatriz Sastre per ‘La boda de Rosa’, són els nominats en la categoria a millor direcció de fotografia i il·luminació.

Per a la categoria de millor actor protagonista opten al guardó Pablo Molinero, per ‘La mort de Guillem’; Sergio Caballero, per ‘Coses a fer abans de morir’; i Alex Brendemühl per ‘L’ofrena’.

La millor actriu protagonista es decidirà entre Candela Peña per ‘La boda de Rosa’; Glòria March per ‘La mort de Guillem’; i Verónica Echegui per ‘L’ofrena’.

En la categoria de millor vestuari les nominades són: Giovana Ribes per ‘La boda de Rosa’; i Inés Liverato amb dues nominacions, una per ‘Un cercle en l’aigua’ i l’altra per ‘La mort de Guillem’.

Al premi a millor maquillatge i perruqueria estan nominats: Amparo Sánchez per ‘La boda de Rosa’: Esther Guillem i Marta Arce per ‘La mort de Guillem’: i Vicen Beti i Fina Espert per ‘Un cercle en l’aigua’.

Els nominats a millor so han sigut: Leticia Argudo per ‘The Mistery of the Pink Flamingo’; i Jose Manuel Sospedra i Ivan Martínez Rufat, que tenen dues nominacions, l’una per ‘La mort de Guillem’ i l’altra per ‘Coses a fer abans de morir’.

Pel que fa al premi a millor música original, opten al guardó Tarquim (Pau Vidal), per ‘La mort de Guillem’; Josep Zapater i Noelia Pérez per ‘Coses a fer abans de morir’; i Vanessa Garde per ‘La boda de Rosa’.

Les nominacions a millor actor de repartiment són per a Sergi López i el seu paper en ‘La boda de Rosa’; Àngel Fígols per ‘Coses a fer abans de morir’; i Xavo Giménez per ‘La mort de Guillem’.

En la categoria de millor actriu de repartiment aspiren al premi Nathalie Poza per ‘La boda de Rosa’; Cristina Fernández Pintado per ‘Coses a fer abans de morir’; i Magüi Mira per ‘Un mundo normal’.

La millor direcció artística s’elegirà entre Rafa Janone per ‘La mort de Guillem’; Carla Fuentes per ‘The Mistery of the Pink Flamingo’; i Carlos Ramón i Uxua Castelló per ‘Un cercle en l’aigua’.

Cristian Guijarro per ‘La boda de Rosa’; Natalia Maestro per ‘La mort de Guillem’, Lorena Torres per ‘Coses a fer abans de morir’; i Patricia Velert Sánchez per ‘Lobster Soup’ són els nominats a la millor direcció de producció.

La millor sèrie s’elegirà entre ‘Parany’, de Pro Ficció TV, SL; ‘La fossa’, de Wise Blue Studios; i ‘Cancelled’, de More Sauce PTY LTD.

Les nominacions a millor sèrie documental són per als títols: ‘La memòria rescatada’, de Los Sueños de la Hormiga Roja SLU; ‘Diari de la quarantena’, d’Eugeni Alemany; ‘Inoblidables’, de The Fly Hunter SL.

Pel que fa a millor curt de ficció, opten al premi: ‘Stanbrook’, de Nakamura Films, SL / Nephillim Producciones, SL; ‘Confeti’, de Wicker Films; i ‘Orquesta Los Bengalas’, de Polars Films, SL.

Els títols nominats a millor curt documental són: ‘El deseado’, de Nakamura Films, SL / Kaishaku Films, S.L; ‘Apache’, de Calibrando Producciones, SL; i ‘Alacant, ciutat en guerra’, d’Ambra Llibres, SL.

Les nominacions a millor curt d’animació són per a ‘Rutina, la prohibición’, d’Hampa Studio, SL; ‘¿Dónde estabas tú?’ d’Onair Comunicació i Producció SL; i ‘Esfinge Urbana’, d’Enrique Millán Almenar.

Opten al premi a millor videojoc: ‘Summer in Mara’, de Chibig; ‘Relicta’, de Mighty Polygon; i ‘Timbila Live Aid’, d’El Capricho Audiovisual SL.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací