Ivace Energia i Apeme facilitaran l’obtenció del certificat acreditatiu d’energies renovables

476

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) i l’Associació Provincial d’Empresaris de Muntatges Elèctrics i Telecomunicacions d’Alacant (Apeme) han signat un acord per a facilitar a la ciutadania l’obtenció del certificat acreditatiu d’energies renovables.

Cal recordar que aquest certificat, que atorga l’Ivace, és necessari per a obtindre la deducció fiscal del 20% en el tram autonòmic de l’IRPF per inversions en instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica o destinades a l’aprofitament de determinades fonts d’energies renovables en els habitatges de la Comunitat Valenciana.

Des de la posada d’aquestes deduccions fiscals, en 2017, Ivace Energia ha concedit un total de 810 certificats acreditatius, dels quals la meitat van ser emesos l’any passat 2019.

Tal com ha explicat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, aquest acord permetrà “agilitar el procediment d’obtenció del certificat a la ciutadania i facilitarà significativament la seua obtenció”.

Gràcies a aquesta col·laboració Apeme podrà gestionar de la presentació de les sol·licituds de les persones interessades per a l’obtenció de la certificació acreditativa per al que posarà en marxa un procediment destinat a l’atenció i gestió de les sol·licituds del certificat acreditatiu de la realització d’inversions en energies renovables.

Facilitarà, així mateix, la informació necessària als sol·licitants de la certificació, relativa als requisits a complir per a la presentació de la sol·licitud de la certificació acreditativa de la inversió en energies renovables, així com sobre la documentació a aportar, el procediment a seguir i terminis de presentació de les sol·licituds.

També s’encarregarà de comprovar que la instal·lació executada compleix, a la vista de la documentació presentada pel sol·licitant, amb els requisits establits en la normativa reguladora de la deducció fiscal, així com en la resolució de la direcció general de l’Ivace de desenvolupament d’aquesta. Una vegada realitzades les comprovacions, tramitarà de manera telemàtica i en nom del sol·licitant, la sol·licitud per a l’obtenció de la certificació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací