L’Acceleradora d’ocupació de Vila-real arranca amb dotze nous beneficiaris que milloraran competències per a treballar

1115

El regidor d’Economia, Xavier Ochando, dóna la benvinguda als participants en el programa que, promogut per la Diputació Provincial, pren el relleu de la Llançadora d’Ocupació, amb més d’un 50% d’inserció laboral. Iniciaran un treball col·laboratiu amb l’ajuda i orientació quasi individualitzada d’una tècnica

Actualitat Diària

El regidor d’Economia, Xavier Ochando, ha donat recentment la benvinguda als participants en una nova edició de l’Acceleradora d’ocupació, el programa promogut per la Diputació en col·laboració a l’Ajuntament de Vila-real per tal d’afavorir l’ocupabilitat i facilitar ferramentes d’ocupació a persones sense treball. En concret, són 12 les beneficiàries de l’Acceleradora, que va arrancar el 24 de maig i  es perllongarà fins al 26 de juny en les instal·lacions del Viver d’Empreses de la Cambra de Comerç a Vila-real.

Per tal de millorar les possibilitats d’inserció laboral, les 12 persones participants iniciaran un treball col·laboratiu amb l’ajuda i orientació quasi individualitzada d’una tècnica. “Els beneficiaris es reuneixen tres vegades a la setmana, amb un total de 60 hores de treball en equip, en les quals adquiriran noves competències per a la recerca d’una ocupació i la inserció laboral, tot incloent-hi visites a empreses”, explica Ochando, qui detalla que la inscripció al programa ha ratllat les 60 persones en aquesta edició. “Perquè aquest tipus de programa tinga èxit –i les anteriors edicions ens demostren que és així- s’ha de treballar amb un grup reduït de participants, que han estat elegits per ordre d’inscripció, però als que no han pogut entrar els hem de dir que ja estem en converses amb Diputació per organitzar, com més prompte possible, una nova Acceleradora a Vila-real”, agrega.

La Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Vila-real col·laboren per a dur a terme aquesta acceleradora,  que ja en altres municipis de la província ha aconseguit resultats de fins al 60% d’inserció laboral. A Vila-real, l’Acceleradora pren el relleu de la Llançadora d’ocupació, impulsada per la Fundación Santa María la Real, que va dur a terme dues edicions a la ciutat en les quals més de la meitat dels participants van trobar alguna eixida laboral, bé per compte propi o bí per compte aliè.

“L’ocupació ha estat i és una de les principals preocupacions i ocupacions de l’equip de govern de Vila-real, amb més de 4,5 milions d’euros anuals invertits en diferents programes finançats pel Govern o la Generalitat, que sens dubte han contribuït també a què Vila-real siga, per desé mes consecutiu, la ciutat de la Comunitat Valenciana amb menys atur”, incideix el regidor d’Economia. La nova edició de l’Acceleradora s’inscriu en aquest objectiu d’afavorir l’ocupabilitat i millorar les competències, en particular dels col·lectius amb més dificultats per a la inserció laboral.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací