La Vilavella sol·licita que les festes del poble siguen declarades Festes d’Interés Turístic Provincial

620

L’alcaldessa, Carmen Navarro, ha anunciat en el dia de hui l’enviament de la documentació a presidència de la Generalitat Valenciana

Castellón Información

L’Ajuntament de La Vilavella ha sol·licitat a les festes del poble siguen declarades Festes d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana. “Encara que aquest siga un estiu atípic en el nostre municipi, i una mica trist sense festes hem aprofitat per a preparar tota la documentació, la qual no haguera sigut possible sense la col·laboració dels
barris”, ha explicat l’alcaldessa, Carmen Navarro.

La Vilavella compta amb una àmplia varietat de festes al llarg de l’any. El municipi manté vives cadascuna de les seues tradicions, per això qualsevol esdeveniment és bo per a organitzar balls, bous (Bous al Carrer), focs artificials, desfilades, revetles, cercaviles amb la Banda de Música i dolçainers, entre molts més esdeveniments culturals, lúdics-festius i religiosos.

En l’actualitat, el municipi presumeix de comptar amb una Festa d’Interés Turístic Provincial, les festes patronals en honor a Sant Sebastià. Però des de l’Ajuntament, en representació de tot el poble, s’ha sol·licitat declarar les festes patronals de la Translació del Senyor, “Festa La Vila”, i les festes dels barris Santos de la Pedra, Sant Roque i Sant
Joaquim, com a Festes d’Interés Turístic Provincial, així com les de Sant Antoni i La Cova Santa, Festes d’Interés Turístic Local.

Com ha comentat l’alcaldessa és “una iniciativa que beneficiarà a tots per a garantir que les festes se celebren amb els mateixos actes any rere any, oferint una especial rellevància des del punt de vista turístic, amb l’objectiu de promocionar i que es reconega la cultura i les tradicions populars”.

Els veïns de la localitat viuen amb passió els dies de festes, però són molts els visitants que omplin el poble en aquests dies per a gaudir de primera mà dels festejos. Les festes generen turisme i això és una manera de promocionar el territori i els valors culturals i festius.

Des del Consistori s’ha recopilat tota la informació detallada de cadascuna de les celebracions, amb els actes que componen la festa, la data i època d’origen, així com la història resumida per a la qualificació de la festa el reconeixement de la qual s’ha sol·licitat. “Hem aprofitat l’estiu i la col·laboració de totes les comissions i clavaris per a elaborar la documentació juntament amb els tècnics municipals”, ha declarat Navarro.

Per a finalitzar, l’alcaldessa de la localitat ha ressaltat que “des de l’Ajuntament continuarem treballant en nom de tots els veïns per a enaltir La Vilavella més si cap amb el reconeixement de les Festes d’Interés Turístic Provincial, en un any tan difícil com aquest a causa de la pandèmia del Covid-19 que estem vivint i que ha impedit la celebració d’aquestes festes tan arrelada en el nostre municipi”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací