La Unió de Periodistes alerta sobre la crisi del sector amb la nova onada d’acomiadaments als mitjans

575
El President de la Generalitat, Ximo Puig, asiste a la entrega de los premios “Libertad de expresión 2016” de la Unió de Periodistes Valencians con motivo del Día Mundial de la Libertad de Prensa. 03/05/2016. Foto: J.A.Calahorro.

Actualitat Diària

La Unió de Periodistes Valencians lamenta les últimes decisions dels diaris Las Provincias i Información, que acaben d’anunciar una nova onada d’acomiadaments a les seues redaccions i que, una vegada més, afecten desenes de companys i companyes periodistes tant de València com d’Alacant.

Des de la Unió volem solidaritzar-nos amb tots els afectats i rebutgem per tant els comentaris en xarxes socials menyspreant els acomiadaments que alguns companys estan rebent. I, sobretot, alertem sobre la greu crisi que continua patint el sector, afegint als drames personals el drama social que suposa la pèrdua de qualitat informativa a conseqüència d’aquest nou colp a la professió periodística. Cal recordar a les empreses periodístiques que sense periodisme no hi ha democràcia, però que sense periodistes tampoc hi ha periodisme.

En aquest sentit, és molt greu la situació que està patint el periodisme valencià, amb una precarització evident de les condicions laborals i una disminució progressiva de les redaccions que encara no s’ha aturat. Cal recordar que vam acomiadar 2019 amb el tancament del Diari La Veu i l’acomiadament dels seus treballadors i treballadores, que arribaven mesos després del tancament també de Levante de Castelló i les retallades de plantilles de Levante, Superdeporte i El Mundo.

Com hem fet des de fa gairebé quaranta anys, en la Unió seguirem defensant la llibertat d’informació i d’expressió i els drets dels periodistes, així com la necessitat de comptar amb mitjans de comunicació fets des del nostre territori per a tota la societat valenciana, amb una informació local de qualitat. Per aquest motiu, fem una crida a les empreses periodístiques i els poders públics per tal de garantir la viabilitat i la fortalesa d’un sector clau per a la democràcia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací