La rectora de l’UJI participarà a Madrid en el debat de la Fundació CYD sobre el lideratge de la dona a la universitat

539

Actualitat Diària

La rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, participa aquest dimecres 20 de novembre a Madrid en el debat «El lideratge de la dona a la universitat», organitzat per la Fundación Conocimiento y Desarrollo (CYD) en col·laboració amb Mujeres&Cia que se celebrarà al migdia a l’Auditori Havas Village.

Al costat d’Eva Alcón participen en aquest debat altres sis rectores d’universitats públiques espanyoles: Rosa Aguilar, de la Universitat de la Laguna; Pilar Aranda, de la Universitat de Granada; Margarita Arboix, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Mª José Figueras Salvat, de la Universitat Rovira i Virgili; Mª Vicenta Mestre, de la Universitat de València, i Mª Antonia Peña, de la Universitat de Huelva.

La rectora de l’UJI destaca que aquest tipus de trobades «no sols permeten obrir un fòrum de reflexió sobre el paper de la dona en el món acadèmic i universitari, sinó que també ajuden a visibilitzar el lideratge de les rectores espanyoles». En aquest sentit, Eva Alcón subratlla la importància que es posen en valor els avanços collits en aquestes últimes quatre dècades en la universitat espanyola, que va triar a la seua primera dona com a rectora en 1982 i que en 2019 compta amb nou centres universitaris amb dones al capdavant dels seus rectorats.

El debat «El lideratge de la dona a la universitat» en el qual participaran les set rectores abordarà tres àmbits: el diagnòstic de la situació; els rols i estereotips en la carrera professional i impacte social així com els antídots, propostes i urgències. A més del debat, està previst obrir un torn obert de preguntes per a facilitar la participació del públic assistent.

La sessió inaugural comptarà amb la benvinguda institucional de Sonia Martínez Vivas, directora gerent de la Fundació CYD, i la intervenció de Soledad Murillo, secretària d’Estat d’Igualtat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací