Vinaròs es prepara un any més per a l’emblemàtica festa de Santa Caterina

648

Actualitat Diària

Com va essent tradició, cada mes de novembre els vinarossencs i vinarossenques celebren el dia de Santa Caterina, una tradició per als més menuts i menudes de la casa, que s’ha aconseguit conservar gràcies a la feina incommensurable de l’associació de pastissers de Vinaròs, on no faltaran activitats infantils i el concurs tradicional de lloes.

La Regidora d’Infància i Educació, Begoña López, en companyia de Víctor Mestre i Toni Juan, President i vocal, respectivament, de l’Associació de Pastissers de Vinaròs, varen presentar el programa d’actes de la festa de Santa Caterina. Des de l’Ajuntament de Vinaròs sempre s’ha col·laborat amb aquesta festivitat perquè en paraules de la regidora “És la nostra tasca respectar les nostres tradicions i mantenir-les”.

El dilluns 25 de novembre, les xiquetes i xiquets en només acabar el col·legi podran triar entre diverses activitats creades en col·laboració de l’Ajuntament i de l’Associació de pastissers. Enguany, de 4:30 fins a les 17:30 a l’Auditori Municipal podran gaudir del teatre infantil “Jo no vull ser princesa” una obra de teatre interactiva, organitzada des de la regidoria de Benestar Social, on la xicalla podrà participar, passar-s’ho bé i gaudir del teatre.

En primer lloc, de 16:30 fins a les 19:30 s’habilitarà a la Pèrgola del Passeig Colom un Parc Multiaventures. Per altra banda, a partir de les 17:00 el Pallasso Muniatto omplirà de rialles la Plaça de Sant Antoni, un lloc emblemàtic per la gent del municipi, on tots han jugat de menuts. Els actes finalitzaran a les 19:00h al Mercat Municipal amb un contacontes, però no sense abans realitzar els dos actes més importants de la festivitat, La Inauguració de l’exposició de li lliurament de premis a les 18:00h i posteriorment el divertit concurs de menjar pastissets, a les 18:30h, tot al Mercat Municipal. Tots els centres educatius de la nostra ciutat participen en aquest esdeveniment presentant les lloes cuinades pel seu alumnat, i els pastissers són els encarregats d’elegir les lloes guanyadores.

Per a Víctor Mestre, president de l’associació “És un orgull per a nosaltres mantenir aquesta festa, considerem que és una peça fonamental del poble, i treballem sempre per a continuar mantenint-la. Des de l’associació tenim les nostres labors, triar les lloes no és feina fàcil, hem de mirar l’edat i és difícil triar, però és una feina molt bonica”. Toni Juan, per altra banda destacava la història de la festa, rememorant aquells temps en què se celebrava Santa Caterina, per a les xiques, i Sant Nicolau per als xics, perdurant encara hui en dia el nom en aquest dia per a referir-se a la xicalla de les Catalines i els Nicolauets, i també no ha deixa’t passar l’oportunitat de posar en vàlua la feina dels pastissers “A Vinaròs hi ha moltes tendes d’alimentació, es venen molts pastissets de Santa Caterina, però els que estem ací menejant el tarro som els pastissers, els clàssics, els artesans, i a Vinaròs tenim l’Associació de Pastissers, estem bastant involucrats en la festivitat del poble i a llavors ens agradaria que tants les Catalinetes i els Nicolauets recorden de les pastisseries de l’associació”.

La regidora Begoña López s’acomiadava animant la participació en aquesta festivitat de tots els xiquets i xiquetes, mares i pares, iaios i iaies de Vinaròs, on es crea un vincle molt especial, i al remat ha tornat a destacar la gran feina de l’associació “Volem agrair a l’Associació de Pastissers de Vinaròs, perquè sense ells, sense la seua feina any rere any la Festa de Santa Caterina no existiria”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací