La reconeguda violinista alemanya Isabelle Faust actuarà a Castelló el 3 de març

635

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Cultura presenta el concert de l’Akademie für Alte Musik Berlin (Akamus) amb l’actuació solista de la violinista alemanya Isabelle Faust. L’actuació serà el dimarts 3 de març a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló.

L’Akademie für Alte Musik Berlin (Akamus) va ser fundada en 1982 a Berlín. Des del començament, s’ha convertit en una de les orquestres de cambra més importants del món en instruments d’època i té una història d’èxit sense precedents. Des de Nova York a Tòquio, Londres o Buenos Aires, Akamus és una convidada que apareix regularment en els llocs més importants d’Europa, i internacionalment recorre països i continents com ara els Estats Units i Àsia.

Akamus s’ha establit com un dels pilars de l’escena cultural de Berlín, després de posseir la seua pròpia sèrie de concerts al Konzerthaus Berlin durant més de trenta anys i haver col·laborat amb la Staatsoper Berlin en el seu repertori barroc des de 1994. A més, el grup ha tingut la seua pròpia sèrie de concerts al Prinzregententheater de Munic des de 2012.

Amb prop de cent concerts anuals, Akamus es presenta en diverses formacions, des de música de cambra fins a repertori simfònic. A més de treballar amb directors convidats, l’orquestra sovint és dirigida per un dels seus tres concertinos: Bernhard Forck, Georg Kallweit o Stephan Mai.

El grup té una associació especialment estreta i duradora amb René Jacobs. La seua passió mútua per explorar nous camins l’ha portat al redescobriment i la nova interpretació de moltes òperes i oratoris, amb gran èxit entre la crítica internacional. En el passat recent, Akamus va ser dirigida per Emmanuelle Haïm, Bernhard Labadie, Paul Agnew, Diego Fasolis, Fabio Biondi i Rinaldo Alessandrini.

La col·laboració d’Akamus amb RIAS Kammerchor Berlin ha produït moltes gravacions. A més, el grup manté una col·laboració estreta amb el Cor Bavarés de Ràdio. Els convidats habituals inclouen solistes de renom internacional com Isabelle Faust, Kit Armstrong, Alexander Melnikov, Anna Prohaska, Werner Güra, Michael Volle i Bejun Mehta. Juntament amb la companyia de ball Sasha Waltz & Guests, Akamus ha realitzat produccions exitoses com ‘Dido & Aeneas'(música de Henry Purcell) i ‘Medea'(música de Pascal Dusapin).

Les seues gravacions han guanyat tots els premis importants per a gravacions clàssiques, com els Grammy, Diapason d’Or, Cannes Classical, Gramophone, Edison, MIDEM Classical, Choc de l’année i Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik. En 2006, Akamus va rebre el Premi Telemann de Magdeburg i en 2014 tant la Medalla Bach com l’Echo Klassik.

Les produccions de CD més recents d’Akamus inclouen els concerts per a violí de Bach amb Isabelle Faust, els ‘Concerti grossi’ op. 6 de Händel, la ‘Missa Cellensis’ de Haydn amb RIAS Kammerchor i els concerts d’oboé de Carl Philipp Emanuel Bach amb l’oboista solista d’Akamus, Xenia Löffler.

Isabelle Faust

Juntament amb Akamus, actuarà com a violí solista la violinista alemanya Isabelle Faust. Si alguna cosa caracteritza aquesta violinista és el seu inconformisme, el seu rebuig a una carrera concertística convencional i la seua fidelitat a músics i grups amb els quals li agrada col·laborar assíduament, com és el cas d’Akamus. En els últims anys de la seua vida va ser la violinista de capçalera de Claudio Abbado, la mort del qual va impedir que gravaren, com tenien projectat, els concerts per a violí de Mozart.

Programa

El programa del qual podrem gaudir a l’Auditori de Castelló està format per les peces següents: de Johann Sebastian Bach, el ‘Concert en re menor per a dos violins, corda i baix continu’, BWV 1043; de Carl Philipp Emanuel Bach, la ‘Simfonia en do major núm. 3’, Wq 182; de Johann Sebastian Bach, el ‘Concert en do menor per a oboé, violí, cordes i baix continu’, BWV 1060R, i en la segona part, també de Johann Sebastian Bach, el ‘Concert en sol menor, per a violí solista, cordes i baix continu’, BWV 1056R, el ‘Trio sonata en do major per a dos violins i baix continu’, BWV 529, i el ‘Concert en re menor per a violí solista, cordes i baix continu’, BWV 1052R.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací