La Guàrdia Civil deté a Espanya a un dels majors narcotraficants de Bélgica

437

Actualitat Diària

La Guàrdia Civil, ha detingut a Almuñécar (Granada) al ciutadà belga I.M.W, de 33 anys d’edat, reclamat per les autoritats belgues per delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

La recerca es va iniciar el juny passat, quan des de Bèlgica es va sol·licitar la localització de l’ara detingut per delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal, tot això directament relacionat amb el tràfic d’armes.

D’aquesta manera, la Policia Federal de Bèlgica va informar la Guàrdia Civil que I.M.W era considerat com un dels màxims responsables d’una organització criminal dedicada a l’extracció de grans remeses de cocaïna del port belga d’Anvers que posteriorment era distribuïda per la resta del continent. A més, personal d’aquesta organització estava directament vinculat al tràfic d’armes de guerra a nivell internacional.

Per tot això, la Guàrdia Civil va iniciar el passat estiu una exhaustiva recerca per a la seva localització, la qual va dirigir als investigadors fins al municipi malagueny d’Estepona, on aquesta persona vivia al costat de la seva família en una luxosa vila apartada del nucli urbà i de difícil accés.

Posteriorment, el mes d’octubre, es va emetre una Ordre Europea de Detenció i Lliurament per part de les autoritats judicials belgues i, en el moment en què aquesta va entrar en vigor, I. M. W. va fugir precipitadament de l’habitatge, la qual cosa va portar als investigadors a sospitar que aquesta persona disposava d’informació privilegiada que va poder ajudar a la seva fugida.

D’acord amb l’anterior, els agents van poder comprovar que la filla d’I.M.W, havia quedat a càrrec dels pares d’aquest a Estepona i aquests exercien la cura d’aquesta, evitant així qualsevol contacte amb el fugit.

Retrobament familiar nadalenc

Davant la proximitat de les dates nadalenques i d’un possible retrobament familiar, els agents van establir una estreta i discreta vigilància sobre els pares d’I.M.W., la qual va donar els seus fruits el passat 23 de desembre, quan els mateixos es van dirigir a la província de Granada, concretament al municipi de Almuñecar, on el fugit va ser localitzat en una de les zones més exclusives de la província, novament vivint en una luxosa vila d’accés pràcticament impossible.

Una vegada situada aquest habitatge, membres de l’Equip de Fugits de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, van establir un dispositiu de vigilància al voltant d’aquesta, detenint al fugit en el moment en què aquest va sortir cap a un mirador de la zona en patinet elèctric.

En realitzar la detenció el fugit no va oposar resistència, sent perfectament coneixedor dels càrrecs que se li imputaven al seu país d’origen i manifestant que sospitava que estava sofrint una forta pressió policial, motiu pel qual es va ocultar a consciència.

El detingut va ser posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 5 de l’Audiència Nacional el qual va decretar el seu ingrés a la presó a l’espera de ser extradit a Bèlgica.

Equip de Fugits de la Justícia de la Guàrdia Civil

Des de la seva creació en 2015, l’Equip de Fugits de la Justícia, enquadrat en la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, ha dut a terme nombroses detencions al nostre país de criminals fugits de la justícia d’altres països i sempre en estreta col·laboració amb les forces policials del país interessat.

Entre altres, destaca la detenció en 2018 de D. D. H, un dels pederastes més buscats d’Europa, el qual després de la seva detenció a Granada per part d’aquest Equip i posterior extradició al Regne Unit, va ser condemnat a 23 anys de presó pels delictes d’agressió sexual comeses sobre dos menors d’edat.

D’altra banda, la detenció en 2019 en el veí país de Portugal després d’una recerca de l’Equip de Fugits de la Justícia de A. M., criminal internacional de nacionalitat israeliana reclamat per les autoritats judicials de Colòmbia, va suposar la caiguda d’un dels majors responsables del tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual al país sud-americà.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací