L’hospital de campanya de la Fe, preparat per a albergar els primers pacients amb Covid

407

Actualitat Diària

L’hospital de campanya de la Fe compleix amb tots els requisits i condicions per al seu funcionament, tal com ha estat autoritzat per a alleujar la pressió d’hospitalització dels hospitals d’aguts i altres funcions que se li puguin encomanar per la situació derivada de la pandèmia causada pel COVID-19.

Els hospitals de campanya associats als hospitals generals de Castelló i Alacant i l’Hospital Univesitari i Politècnic La Fe de València tenen la missió de tractar pacients COVID positius, confirmats per PCR, amb situació clínica lleu o moderada. D’altra banda, es faran càrrec de l’estada i tractament de pacients amb el perfil anterior que per absència, inadequació, impossibilitat d’aïllament o altres circumstàncies associades al domicili i/o persones convivents, o si es produís saturació del recurs assistencial de destí posthospitalització.

Es tracta també d’un recurs per a atendre pacients que necessiten romandre temporalment hospitalitzats fins que puguin ser transferits a la ubicació pertinent.

En els últims dies i a causa de la baixada de les temperatures, tal com ha indicat la directora general d’infraestructures, Carmelina Pla, “s’ha mesurat i reforçat el comportament dels sistemes de climatització, sobretot en horari nocturn, perquè la instal·lació mantingui en tot moment la temperatura adequada de confort, tant per als pacients com per al personal sanitari”.

Paral·lelament, es garantirà el necessari subministrament elèctric en qualsevol situació amb la instal·lació de generadors elèctrics suplementaris.

Els criteris per a la derivació i ingrés a l’hospital de campanya són:

· Pacients majors de 18 anys amb ingrés hospitalari per pneumònia per COVID en fase de resolució de la malaltia. La insuficiència respiratòria ha de poder corregir-se amb fluxos baixos d’oxigen (ulleres nasals a 1-3 litres/minut).

· Pacients amb el perfil anterior o amb condicions d’alta hospitalària, però que necessitin romandre temporalment hospitalitzats per impossibilitat de mantenir mesures d’aïllament adequats o en espera de ser transferits al recurs assistencial pertinent.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací