Bonig lamenta que els hospitals de campanya “no estan en condicions d’acollir malalts de covid”

446

Actualitat Diària

La Presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha advertit avui al President de la Generalitat, Ximo Puig, que els hospitals de campanya “no reuneixen les condicions necessàries per a assumir els 280 llits que ahir es van anunciar perquè vagin pacients lleus i moderats” i li ha demanat que “el resolgui” o demani ajuda a l’Exèrcit per a traslladar-lo a Fira València.

Així, ha fet públic dos informes de Prevenció de Riscos Laborals de l’Hospital la Fe, del mes de novembre, i un informe del dilluns, on es posa de manifest les deficiències de l’hospital i on no es recomana la seva utilització.

Per això, el PPCV ha demanat a Ximo Puig que els hospitals de campanya que encara no han acollit a pacients des que van ser anunciats el mes de març de l’any passat, que aquestes infraestructures “reuneixin tots els requisits sanitaris necessaris, i si no, que es traslladin a Fira València, i demanin ajuda a l’Exèrcit per a muntar-los amb totes les garanties”.

Bonig s’ha pronunciat en aquests termes després de mantenir una reunió “cordial” amb el President de la Generalitat a petició de la presidenta del PPCV a qui ha demanat “que digui la veritat i que coordini la informació” amb els ajuntaments i els sectors afectats.

“Un governant ha de dir la veritat, sense causar alarma, però sense falsejar les dades, i li he demanat que aquesta informació sigui bidireccional amb els alcaldes, perquè ja saben que hi ha una profunda preocupació entre els alcaldes que no reben informació respecte de la Generalitat i no és el moment de fer política sinó de gestionar”, ha assenyalat.

“Li hem transmès al President nostre profunda preocupació davant la falta d’informació. Els nostres alcaldes, que estan en la primera línia, són aliats del senyor Puig, per a resoldre els problemes i salvar vides i ens ha traslladat que millorarà aquesta coordinació”.

Unanimitat de criteri

Així, ha recordat que el PPCV sap “el que és prendre mesures dures i sofrir les conseqüències d’aquestes decisions” però és necessari que hi hagi una sola veu en el Consell no tres veus, “no pot ser que de la sensació que hi ha experts del PSOE, experts de Compromís i experts de Podemos. El que hagin de parlar que ho facin entre aquestes parets però quan se surti aquí fora, solament els demanem unitat de criteri perquè la situació és molt dura”.

Per tot això, la Presidenta del PPCV li ha demanat al President “unitat de criteri” perquè “el pitjor que ens pot passar en aquesta crisi sanitària i econòmica és que en aquests moments d’incertesa no hi hagi unitat de criteri”. Per a això, ha assenyalat que “és fonamental que al costat del grup d’experts agafi professionals que estiguin al peu del canó, que és als hospitals, en la gestió sanitària, és fonamental perquè, després, els protocols cal aplicar-los a la realitat i qui viu aquesta realitat són aquests professionals”.

A més, ha afegit, la coordinació per a traslladar pacients a la privada ha d’estar en mans d’un gestor sanitari, un professional que conegui el sector i que “estigui a peu del canó. No pot ser que els hospitals públics al final acaben tenint hospitals privats de referència per aquesta falta de coordinació que estem veient”.

Economia

En matèria econòmica, ha afegit, “cal prendre mesures urgents perquè només s’han pres mesures restrictives. El Govern d’Espanya hauria d’estar coordinant un pla amb les comunitats autònomes, diputacions i ajuntaments per a donar ajudes en vena a les empreses dels sectors que més estan sofrint els efectes de la pandèmia i que han de ser compensats per totes les administracions”.

La presidenta del PPCV ha demanat liquiditat a les empreses, i ha sol·licitat que, a nivell estatal, autonòmic i local, es modifiqui la legislació perquè si hi ha restriccions i limitacions en els aforaments i en els horaris també els impostos siguin reduïts en la mateixa proporció.

Isabel Bonig ha fet una crida a la prudència i a la responsabilitat, i ha tornat a traslladar el suport del PPCV a tots els professionals sanitaris de tots els sectors implicats en aquesta pandèmia, perquè la situació que s’està vivint és “molt complicada i gràcies a la immensa professionalitat de tots aquests professionals aconseguirem superar-la”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací