La gira internacional de la violinista Midori arriba a l’Auditori de Castelló

326

La Franz Schubert Filharmonia interpretarà peces de Txaikovski i Brahms amb la prestigiosa violinista

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Cultura presenta aquest dilluns 1 de maig a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló l’orquestra Franz Schubert Filharmonia, amb la prestigiosa violinista japonesa Midori com a solista.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha assenyalat que “és un privilegi poder comptar amb gires internacionals de grans músics que arriben fins a Castelló”, i ha destacat la figura de Midori, “que és considerada com una de les violinistes amb més prestigi internacional que segur ens sorprendrà amb la seua interpretació del concert per a violí de Txaikovski”.

El concert que tindrà lloc aquest dilluns 1 de maig a les 19.30 hores és el de la Franz Schubert Filharmonia, que comptarà com a convidada solista amb la virtuosa violinista Midori. L’artista japonesa té una trajectòria única que ha traspassat els límits tradicionals a través del seu impuls implacable per explorar i construir connexions entre la música i l’experiència humana.

Ha actuat, entre moltes altres, amb les orquestres simfòniques de Londres, Chicago, Boston o San Francisco o les filharmòniques de Berlín, Viena o Nova York. Midori va nàixer a Osaka, Japó, i va mostrar una forta aptitud per a la música a una edat primerenca. El 1982, el director Zubin Mehta va convidar la Midori d’11 anys a actuar amb la Filharmònica de Nova York en el concert anual de la vigília de Cap d’Any de l’orquestra. Des d’aleshores, la seua trajectòria està reconeguda internacionalment.

La Franz Schubert Filharmonia ha gaudit des dels seus inicis d’una gran rebuda per part del públic, tant per la seua qualitat artística com per la rellevància dels seus programes, i manté la direcció de Tomàs Grau. Ha actuat en sales com el Palau de la Música Catalana o el Gran Teatre del Liceu, i ha fet gires de concerts a Alemanya, Suïssa o la República Txeca.

El programa d’aquest dilluns a l’Auditori de Castelló està format pel ‘Concert per a violí i orquestra, op. 35’ de Txaikovski i la ‘Simfonia núm. 3, op. 90’ de Brahms.

El concert forma part de l’abonament general d’aquest trimestre. Les entrades soltes tenen un preu d’entre 10 i 20 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònica de l’IVC. Recordem que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet ‘Entrada i +’ que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte de fins al 50 %.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací