La Universitat Jaume I acull les VIII Jornades d’Investigació que se centraran en el dolor

371
ACTO DE CLAUSURA DE LAS JORNADAS DE INVESTIGACION DE LA FCS.

Dels 75 treballs presentats s’han atorgat 9 premis i s’ha invitat als 30 millors treballs per a escriure un article científic que es publicarà en la revista Àgora de Salut

Actualitat Diària

La Universitat Jaume I ha celebrat el 26 i 27 d’abril les VIII Jornades d’Investigació de la Facultat de Ciències de la Salut centrades enguany en el sofriment del dolor i el problema del dolor crònic en tota mena de pacients.

Aquests dies d’intercanvi entre l’estudiantat i professorat d’Infermeria, Medicina, Psicologia, i altres disciplines afins a les Ciències de la Salut han tingut com a objectiu aprofundir en el procés de recerca i l’aventura de produir coneixement per a així aplicar-lo a la millora de la qualitat de vida de les persones.

Aquest esdeveniment científic i professional, al qual s’han inscrit 180 estudiants de grau, postgrau i doctorat, ha sigut dirigit per Pablo Salas, Conrado Martínez, Javier S. Burgos i Estefanía Ruiz, amb la col·laboració de 24 estudiants del grup de voluntariat de la Facultat, i inaugurat pel vicerector d’investigació, Jesús Lancis, amb la intervenció d’Eladio Collado, degà de la Facultat de Ciències de la Salut.

Lancis ha recordat la importància de la formació i ensenyament de la investigació i de la promoció de la vocació científica i ha destacat el valor del tema del dolor i la importància de «dedicar temps a aquesta avaluació i a conéixer les eines i mètodes amb els quals es pot intervindre».

El primer dia de les jornades s’ha tractat la realitat de la problemàtica del dolor a càrrec de Carlos Tornero, cap de la Unitat del Dolor de l’Hospital Clínic Universitari de València, així com la vivència del dolor en la població pediàtrica, impartida pel pediatre del Servei de Pediatria de l’Hospital Infantil Universitario Niño Jesús de Madrid, Alberto García Salido.

En la segona jornada, s’ha debatut sobre el dolor i el sofriment en les persones majors amb la metgessa Silvia Forcano i la infermera María Teresa García, ambdues de la Unitat d’Hospitalització Domiciliària de l’Hospital Universitari de la Fe de València.

A més, s’han presentat un total de 75 treballs d’investigació en format de comunicacions orals i pòsters, entre els quals s’han atorgat nou premis i la invitació als 30 millors treballs per a escriure un article científic que es publicarà en el següent número de la revista de la Facultat Àgora de Salut. També s’ha guardonat als tres millors divulgadors de la V Edició del concurs «La meua tesi en 4,59 minuts».

Les jornades s’han completat amb un seminari d’investigació amb l’experiència de tres doctorands; set tallers sobre estratègies per a cuidar-se, bones pràctiques en investigació i tècniques aplicades al maneig del dolor, el Workshop on Dual Perspectives in neuroscience of learning and memory; un espai per a les associacions estudiantils vinculades a la Facultat, i un teatre-fòrum de l’obra Neures i manies, del grup Tragapinyols.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací