Caixa Rural Vila-real incrementa els seus resultats un 40,4%

332

Els socis de l’entitat han aprovat els comptes anuals i la gestió social

Actualitat Diària

Els socis de Caixa Rural Vila-real han aprovat els comptes anuals corresponents a l’exercici 2022 en el transcurs de l’assemblea general celebrada en el Centre Social de l’entitat. Els socis assistents i representats han donat el seu vistiplau a la gestió realitzada en l’últim exercici, que ha propiciat una millora dels resultats del 40,4%, fins a aconseguir els 444 milers d’euros.

La nova presidenta, Sonia Sánchez, ha destacat en la seua intervenció “l’orgull i la satisfacció que comporta ser el principal referent financer de la nostra ciutat. Vull destacar que Caixa Rural Vila-real continua sent l’única entitat financera que té la seua seu social a Vila-real i cada any reuneix els seus socis i realitza la seua assemblea general en aquesta ciutat”.

La presidenta de l’entitat ha posat en valor la millora registrada en les principals magnituds dels comptes anuals de 2022. “Malgrat la incertesa de la guerra a Ucraïna, la crisi energètica i la inflació, hem incrementat tant les xifres de negoci com el capital social, augmentant els marges en el compte de resultats i realitzant una bona gestió de l’actiu irregular, millorant la taxa de morositat”, ha manifestat sobre aquest tema. Sonia Sánchez també ha destacat “la gran confiança que existeix a la ciutat amb la nostra entitat” en assenyalar que a la fi de l’exercici 2022 Caixa Rural Vila-real comptava amb 27.111 clients, un 1,3% més que l’any anterior, dels quals 12.585 són socis que aporten al capital social de la Caixa un total de 17.127 milers d’euros, amb un creixement interanual del 16,8%,

Per part seua, el director general de Caixa Rural Vila-real, Manuel Cubertorer, ha subratllat la millora del balanç, que s’eleva el 4,1%, fins als 489.091 milers d’euros; així com un avanç interanual del 10% dels depòsits a la vista, que propicia un creixement del 3,9% dels recursos minoristes de balanç, fins a aconseguir els 442.816 milers d’euros. Els recursos fora de balanç augmenten un 3,4% fins a situar-se en 56.428 milers d’euros, sobretot pel creixement dels fons d’inversió, que anoten un 5,8% més respecte a l’any anterior.

L’esforç en la gestió de l’actiu irregular facilita que s’hagen reduït els actius dubtosos de la inversió crediticia un 8,9%, la qual cosa es tradueix en una millora de 0,5 punts percentuals en la taxa de morositat. El fons de cobertura de préstecs i bestretes es va situar al tancament de l’exercici en 11.690 milers d’euros el que, juntament amb el descens dels actius dubtosos, possibilita que l’entitat mantinga una taxa de cobertura de la morositat del 81,8%, lleugerament superior a l’exercici anterior.

Cubertorer ha declarat que “el descens dels actius dubtosos i de la morositat de l’entitat, ajunte la reducció d’actius improductius, permet fer menys dotacions per la deterioració d’actius”. D’altra banda, el marge d’interessos aporta al compte de resultats 4.331 milers d’euros, accelerant el ritme de creixement interanual fins al 65,6%.

Compromís social

En l’assemblea general de l’entitat també s’ha fet un repàs a la memòria social de la Fundació Caixa Rural Vila-real, que enguany compleix el 25 aniversari de la seua constitució. La seua presidenta, Sonia Sánchez, ha afirmat que “un any més hem destinat un pressupost de més de 800.000 euros dirigits a les nostres quatre àrees d’actuació: Igualtat i integració; Formació, digitalització i suport a l’economia local; Cultura i esport; i Potenciació associativa i tradicions”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací