Compromís reforça l’aposta per impulsar la inclusió social de les persones sordes

304

Ignasi Garcia destaca “la importància de treballar per impulsar una ciutat justa”

Actualitat Diària

Compromís per Castelló reforça la seua aposta per la inclusió dels col·lectius del tercer sector per garantir una ciutat de drets i oportunitats per a totes i tots. El candidat a l’alcaldia de Castelló, Ignasi Garcia; i la número 2 de la candidatura, Vera Bou, s’han reunit amb membres de l’Associació de Persones Sordes de Castelló (Apesocas) per escoltar i recollir les propostes d’aquesta entitat social amb l’objectiu de visibilitzar i conscienciar a la ciutadania, amb la inclusió, ocupació, accessibilitat i accés a la cultura com a temes principals.

Garcia ha destacat “l’aposta ferma de Compromís per garantir una ciutat justa per a totes i tots els castellonencs, tenint en compte que l’accessibilitat és una qüestió de drets humans”. El candidat a l’alcaldia ha assenyalat que “és temps d’avançar en matèria d’inclusió i de donar a conéixer la diversitat per a garantir eixos i vincles de futur amb l’Administració. Tot el que implique treballar l’empatia del sector públic és clau per assegurar un bon futur, i treballar per la inclusió, no només social, sinó també al món laboral és vital per a desenvolupament personal de les persones sordes”.

Des d’Apesocas, la treballadora social, Raquel Font, ha assenyalat que una de les seues principals línies de treball està adreçada a garantir l’accessibilitat de la comunicació amb l’Administració, municipal i de totes les àrees, amb intèrprets de llengua de signes de manera universal i gratuïta”. «Castelló va ser pionera en les sessions plenàries inclusives, però ara volem més”, ha dit Font, destacant, tanmateix, “la importància de què el sector públic aposte per la formació als treballadors, i per la conscienciació, essencials simplificar i millorar l’atenció al nostre col·lectiu”.

L’entitat advoca per afavorir l’ocupabilitat de les persones sordes o amb discapacitat auditiva amb la reserva d’activitats professionals vinculades al desplegament i implementació de mesures de foment, ús, ensenyament i protecció de la llengua de signes i en l’oferta de serveis dirigits a altres persones sordes usuàries d’aquesta llengua. A més, l’associació demana assegurar una interlocució directa i mantenir les ajudes a entitats del moviment associatiu de les persones sordes.

En matèria cultural, des d’Apesocas demanen poder garantir la participació de les persones sordes a l’art i a la cultura amb la incorporació de la llengua de signes i el subtitulat en les activitats, a més de apostar per buscar vies per apropar la riquesa patrimonial i turística municipal.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací