La Generalitat fa un pas arrere en la introducció de l’Islam en els col·legis de la província de Castelló

1775

Elena Ruiz i Beatriz Gascó denuncien la imposició de Marzá sense comptar amb els centres ni amb els pares

La Generalitat Valenciana no impartirà l’assignatura de l’islam en la província de Castelló. Així s’ha acordat després de les protestes manifestades pels centres experimentals d’Almassora, Sogorb i Altura. La secretària del PP, Elena Ruiz i la seua diputada autonòmica Beatriz Gascó han denunciat el que entenen com una imposició de Marzá, sense comptar amb els centres ni amb els pares, al mateix temps que afirmen: “han creat enfrontaments on no els hi ha”

Esperanza Molina/Actualitat Diària

Després de l’última manifestació generada en la localitat d’Altura, la Generalitat ha renunciat al seu projecte d’establir l’assignatura de l’islam, de forma experimental en diversos col·legis de la província de Castelló: Almassora, Sogorb i Altura.

La secretària general del PP, Elena Vicente-Ruiz, i la diputada autonòmica, Beatriz Gascó, han manifestat aquest matí en roda de premsa, que s’ha tractat d’una imposició del conseller de Cultura, sense tenir en compte ni als centres educatius ni als pares.

Elena Ruiz Vicente ha destacat la persecució de les classes de religió catòlica, que és la majoritària a Espanya, mentre que el Govern del Botànic intenta imposar altres creences en un país laic i aconfessional.

Per la seua banda, Beatriz Gascó ha alertat, que la mesura de la Conselleria es va realitzar amb nocturnitat i traïdoria. Segons Gascó, no hi ha directrius que regulen aquest programa experimental ni per què s’han triat aquests centres. Mancada transparència també, va indicar, perquè quan se’ls va comunicar la decisió als centres, se’ls va demanar silenci i que no ho difongueren, i finalment ho han realitzat quan ja s’havia realitzat l’escolarització del pròxim any.

Gascó posa en evidència la falta de consens, i la creació d’enfrontaments on mai els hi ha hagut per qüestions de religió. “si volen experimentar que ho facen amb els seus fills, amb els nostres fills no s’experimenta”, ha afirmat.

Davant aquesta situació, el PP ha sol·licitat la compareixença urgent de Marzá perquè d’explicacions. Encara que ambdues representants del PP s’han declarat respectuoses cap a totes les confessions religioses, han demanat conèixer en què consisteix aqueix programa experimental del Consell, el per què de la selecció d’aquests centres educatius, i els plans educatius de Conselleria.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací