La Filmoteca Valenciana presenta ‘Los siete magníficos’ i ‘Los siete samurais’

500

Actualitat Diària

Dins d’aquesta edició dels ‘Bàsics Filmoteca’, dedicada al ‘remake’, és el torn de ‘Los siete magníficos’ el dijous, 3 de desembre, a les 18 hores. José Antonio Hurtado, cap de programació de la Filmoteca, farà la presentació i dirigirà el col·loqui posterior sobre el film ‘Los siete magníficos’ (1960) de John Sturges i el seu deute amb ‘Los siete samurais’ (1954) d’Akira Kurosawa, que es projectarà a la Filmoteca el 5 i el 8 de desembre.

És coneguda la influència de ‘Los siete samurais’ en el western i ‘Los siete magníficos’ de Sturges és el millor i més fidel ‘remake’ del film de Kurosawa, però la seua herència impregna molts productes audiovisuals contemporanis, des de Tarantino fins a ‘Mad Max: Fúria a la carretera’, passant per sèries com ‘El equipo A’ o pel·lícules d’animació com ‘Bichos’ de Pixar.

‘Los siete samurais’ juntament amb altres films seus com ‘Rashomon’, enalteix Kurosawa a Occident, admirador del cine americà i del western de John Ford. Sis anys més tard, Hollywood porta a la pantalla una nova versió d’aquesta obra mestra del cine històric de samurais, i ambienta la seua història en el territori del western.

El resultat és un vibrant i espectacular relat èpic que porta la firma d’un especialista del gènere: John Sturges. Va ser tan del grat del cineasta japonés, que aquest li va regalar una espasa de samurai en senyal d’agraïment. Gràcies a un elenc d’actors en estat de gràcia, i a la ja mítica música d’Elmer Bernstein, ‘Los siete magníficos’ es converteix molt prompte en un títol llegendari i molt popular, fins al punt que va donar lloc a diverses seqüeles i ha sigut objecte d’un ‘remake’ recent dirigit per Antoine Fuqua (‘Los siete magníficos’, 2016).

‘Los siete samurais’ i ‘Los siete magníficos’ són una bona prova que dues obres de distinta procedència dialoguen entre si en un procés de mestissatge fecund.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací