Castelló informa del procés per a participar en la Fira de la Taronja

460

Actualitat Diària

El regidor de Transició Ecològica de Castelló, Fernando Navarro, ha mantingut una reunió amb citricultors i citricultores de la ciutat interessats a participar en la Fira de la Taronja 2020-2021 per a explicar les condicions de la inscripció. L’onzena edició se celebrarà cada diumenge a partir del 6 de desembre en les places Fadrell i Na Violant amb 42 parades. Els interessats poden apuntar-se en el registre del Palau de la Festa sense sol·licitar cita prèvia, en la Cambra Agrària, o per tramitació electrònica en sede.castello.es.

El regidor, que ha estat acompanyat en la Cambra Agrària per representants agraris col·laboradors Néstor Pascual i Vicente Maduro, ha afirmat que enguany comença la Fira de la Taronja “amb retard degut a la necessitat que ha existit d’impulsar una ordenació que garantisca les mesures de seguretat sanitàries per la covid-19”, i ha subratllat que per primera vegada “aquesta regularització permet seguir una traçabilitat de l’origen del producte i sobretot, complir amb les condicions sanitàries”.

Ha afirmat que “l’Ajuntament ha realitzat un esforç administratiu i econòmic” per a adaptar la Fira de la Taronja al decret de venda directa de la Generalitat Valenciana i que els agricultors que vulguen participar hauran de presentar una declaració responsable i després comptaran en cada venda que duguen a terme amb tiquets, que facilitarà l’Ajuntament, per a poder comprovar l’origen de la producció. Poden obtindre més informació de les bases en el web castello.es .

La Fira de la Taronja se celebrarà en Fadrell i Na Violant, però Navarro ha apuntat que s’ampliarà a altres emplaçaments si les sol·licituds superen l’aforament inicial. El preu serà de 3 euros per quatre quilos, el mateix que l’any passat. També ha ressaltat que per primera vegada només s’utilitzaran bosses reutilitzables per a avançar en sostenibilitat.

L’Ajuntament organitza la Fira de la Taronja com a manera de fer costat al sector citrícola local amb venda directa i preus justos, promoure el consum de proximitat i reduir la petjada ecològica.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací