Castelló supera les 400 denúncies per incomplir les mesures sanitàries

485

Actualitat Diària

La Policia Local de Castelló ha imposat un total de 403 denúncies per incomplir les mesures de seguretat aprovades per la Resolució de 24 d’octubre de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que va aprovar una normativa amb restriccions com la limitació de la mobilitat nocturna i de les reunions de caràcter familiar i social a un màxim de sis persones.

Més de la meitat d’aquestes denúncies s’han realitzat per no portar la mascareta, portar-la mal posada o per incomplir la restricció de la mobilitat nocturna que impedeix eixir sense causa justificada de 00.00 hores de la nit a 6.00 hores del matí. Aquests incompliments sumen 229 propostes de sanció. En les últimes dues setmanes, els agents han imposat una mitjana de 35 denúncies setmanals, la meitat que en les primeres setmanes de novembre, la qual cosa reflecteix un major compliment de la ciutadania amb les mesures de seguretat fixades per les autoritats sanitàries.

Aquest dimecres ha tingut lloc una nova reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (CECOPAL), el comité de coordinació política i tècnica dirigit per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, constituït el passat 27 d’octubre per a coordinar les actuacions a desenvolupar a nivell local davant l’estat d’alarma i sobre la base de les mesures de seguretat aprovades per les autoritats sanitàries per a contindre la propagació de la covid-19.

En aquesta sisena reunió del CECOPAL s’han analitzat les últimes dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública respecte a la ciutat i s’ha constatat una estabilització de la situació en registrar una incidència acumulada en els últims 14 dies de 190 positius per PCR per cada 100.000 habitants, la qual cosa suposa un descens respecte a setmanes anteriors.

En tot cas, l’alcaldessa de Castelló i directora del CECOPAL, Amparo Marco, ha realitzat una crida per a evitar una relaxació de la ciutadania en el compliment de les mesures dictades per a contindre la propagació i reduir el risc de contagi. “És indispensable que continuem complint amb l’obligat ús de la màscara, les distàncies de seguretat i la higiene de mans, a més de la limitació de persones en reunions familiars i socials, entre altres mesures”, ha indicat.

De les denúncies realitzades per la Policia Local de Castelló des del 24 d’octubre, 117 són per no portar la màscara o portar-la mal posada, 112 per incomplir el confinament nocturn, 83 per beure alcohol en la via pública, 6 per reunions de més de 6 persones en via pública, 47 per molèsties i reunions de més de sis persones en domicilis i 38 per incompliments de les mesures per part d’establiments.

El Cecopal tornarà a reunir-se la setmana vinent per a analitzar la situació epidemiològica i revisar les mesures de seguretat aprovades. 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací