La fase 4 de la recuperació de les obres del Palau-Castell de Betxí tindrà un pressupost total de 747.772 euros

767

El Ministeri de Foment aportarà més de 530.000 euros a l’espera de l’arribada de l’ajuda promesa de la Diputació de Castelló

Actualitat Diària

Betxí encara la recta final de la recuperació del Palau-Castell amb l’inici de la licitació de la fase 4 que s’ha obert hui i que inclourà la reforma del Teatre Modernista de la primera planta, la restauració de la galeria de pas i la posada en funcionament de diferents cambres a la part nord de l’edifici.

Este nou projecte, que compta amb un pressupost total de 747.772 euros, és el més important pel que fa al muntant econòmic i el seu acabament situarà l’edifici a les portes de la conclusió del projecte. Com en anteriors ocasions, el consistori ha obtingut la subvenció per part del Ministeri de Foment a través de les denominades ajudes de l’1,5% cultural, en este cas amb una aportació de més de 530.000 euros. Això significa que l’ajuntament sufragarà poc més de 200.000 euros al llarg dels pròxims dos anys, a l’espera que altres administracions puguen aportar també el seu granet d’arena.

En este sentit, fonts municipals esperen que la Diputació de Castelló ajude a tirar endavant esta nova fase, com ha fet amb les anteriors etapes. De fet, han subratllat que en el seu moment es va presentar el projecte a l’ens provincial que es va comprometre públicament a col·laborar en este emblema del municipi de la Plana Baixa.

A pesar que la licitació ha sigut posposada per la pandèmia del Covid-19, s’espera que les obres comencen abans de finalitzar l’estiu i que puguen estar concloses a finals del 2021. Amb això, només quedarien per restaurar dues cambres de la segona planta que albergaran en el futur part de les dependències municipals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací