La signatura d’hipoteques sobre habitatges en la Comunitat Valenciana va baixar un 7,7 a l’abril, segons l’INE

711

Es tracta del tercer menor descens del país (només va créixer Murcia), i està per davall de la meitat que la mitjana nacional que es va situar en un -18,4%

Actualitat Diària

Segons les dades difoses aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la signatura d’hipoteques sobre habitatges va baixar un 7,7% en la Comunitat Valenciana durant el mes passat mes d’abril, en comparació amb el mateix mes de 2019. Es tracta del tercer menor descens del país, i està per davall de la meitat que la mitjana nacional que es va situar en un -18,4%. L’INE recorda que les dades procedeixen d’escriptures públiques realitzades anteriorment, i que durant abril l’atenció diària al públic en els Registres de la Propietat es va realitzar exclusivament mitjançant correu electrònic o per via telefònica.

Estadística ha agraït al Col·legi de Registradors de la Propietat, font primària de les dades d’aquesta estadística, l’esforç realitzat per a la publicació de les dades d’abril, que han comptat amb una taxa de resposta superior al 94%, similar a la de mesos anteriors.

Segons les dades difoses per l’Institut Nacional d’Estadística, la caiguda del 7,7% situa a la Comunitat com la tercera autonomia que menys va retrocedir interanualment la signatura d’hipoteques, després d’Andalusia (7,6%) i La Rioja (-5,8%). Només la Regió de Múrcia va experimentar un creixement del 19,4%.

D’altra banda, les 2.852 hipoteques sobre habitatges constituïts a l’abril suposen una reculada mensual del -1,1%, el més sota del país, on de mitjana es van contraure un -9,6%. I es van constituir a l’abril en tota la Comunitat, altres 958 hipoteques sobre finques urbanes d’un altre tipus per un import de 152,6 milions i 19 sobre solars per valor de 6,3 milions d’euros, la qual cosa suposa un total de 3.829 finques urbanes que van sumar 411,7 milions.

La majoria dels crèdits van ser atorgats per bancs, en concret 3.490 per valor de 386,7 milions, mentre altres entitats financeres van concedir 339 préstecs per 25 milions d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací