La Diputació universalitza el seu catàleg digital de publicacions i obri la seua descàrrega lliure en la xarxa

741

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló obri des de hui dilluns tot el seu catàleg digital de llibres, format per vora 200 publicacions, perquè qualsevol persona puga consultar i descarregar els arxius de lectura de forma totalment lliure i gratuïta. Aquesta ha estat una de les mesures adoptades per la diputada Ruth Sanz per a fer més amena la situació de confinament que vivim i que ha de servir per a impulsar el consum de continguts culturals online. Sanz ha explicat que aquesta mesura s’estendrà durant el període d’alarma i ha animat la població a aprofitar l’ocasió per a conéixer “el magnífic treball que fan els nostres autors castellonencs i, com no, també el nostre servei de Publicacions, tan valuós i alhora tan desconegut per a la ciutadania”.

Entre les publicacions ja disponibles a la xarxa s’inclouen les últimes novetats editorials, com ‘Pintar la crònica i el mite’, escrit per Antonio Gascón en homenatge a l’artista Amat Bellés i que va ser presentat ara fa dues setmanes al Palau Provincial per part del president de la Diputació, José Martí, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón. En aquest sentit, Sanz ha confirmat també que s’inclouran les edicions editades en col·laboració amb la UJI.

Per tal d’accedir a aquest servei només heu d’accedir al web del Servei de Publicacions, https://publicaciones.dipcas.es, i escollir el llibre desitjat fent ús de l’opció ‘descarregar pdf’. L’opció de compra física també està disponible.

L’ARXIU MÉS GRAN DE LA PROVÍNCIA, EN XARXA

A banda d’oferir la possibilitat d’adquirir a cost zero totes les publicacions digitals editades per la institució provincial, cal fer especial esment a l’immens arxiu que disposa la Diputació i que és accessible les 24 hores del dia des de qualsevol indret del món”. Així doncs, la diputada ha recordat que es poden consultar més d’un milió d’arxius entre fotografies antigues de la província, actes antigues de la diputació, llibres històrics, col·leccions universitàries, etc.

A dia de hui, a l’Arxiu de la Diputació “custodia milions de documents, tant textuals com gràfics, que parlen de la nostres comarques, de la nostra història, dels nostres costums i de les nostres tradicions, un tresor que estem obligats, per convicció pròpia, a posar en valor i a difondre”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací