La Diputació revoluciona la forma de comunicar-se amb els ciutadans en crear ‘el Siri provincial’ DipcasBot

1329

Moliner posiciona a Castelló en l’elit de la innovació amb aquest pioner canal de comunicació directe amb els castellonenencs

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló ‘revoluciona’ la forma de comunicar-se amb els ciutadans en el seu compromís per ser cada dia més eficaç, eficient i útil amb un pioner assistent, el ‘Siri provincial’ denominat ‘DipcasBot’, creat amb intel·ligència artificial. El president Moliner ha presentat aquesta pionera iniciativa amb la qual ha tornat a posicionar a la província de Castelló en l’elit de la innovació pública per ser la primera Diputació espanyola amb aquest innovador sistema que simula una conversa i atén de forma àgil qualsevol petició els 365 dies a l’any i les 24 hores del dia establint-se com un canal de comunicació directa amb el ciutadà.

“Activem ja aquest canal amb el qual canviem en la resposta als ciutadans el ‘torne vosté demà’ per un ‘sí, ara mateix’. L’objectiu és doble: d’una banda obrir noves vies per a parlar i informar de forma fàcil i ràpida als castellonencs. I, per un altre, aprendre sobre què volen saber els usuaris per a oferir-li-ho de forma més accessible i àgil. I així, entre tots, millorar aquesta administració i fer-la més eficient i útil”.

D’aqueixa manera, hui mateix s’ha activat ja aquesta innovadora eina que ha realitzat l’empresa castellonenca Quatre Huitanta. Si qualsevol usuari busca DipcasBot en Telegram ja pot començar a xatejar amb l’assistent i sol·licitar-li qualsevol informació i procediment i obtindre una resposta en temps real.

“Som la primera Diputació, la primera administració pública a la província i una de les primeres a Espanya a incorporar aquesta tecnologia com a canal de comunicació amb el ciutadà. Innovar per a sumar valor al territori és la premissa que ens acompanya cada dia i que mou el nostre inconformisme, perquè sempre es pot millorar”, ha assenyalat el president.

En aquesta primera fase de desenvolupament, a la qual s’aniran incorporant funcions de forma gradual, el ciutadà pot consultar en directe informació útil com a farmàcies de guàrdia, la previsió meteorològica, els centres mèdics de la província, la xarxa d’Unitats Respira de la Diputació, l’agenda provincial d’esdeveniments o accedir a les principals instàncies de la institució provincial.

En l’explicació de com utilitzar DipcasBot, Santiago Gimeno, soci-director de l’empresa castellonenca CuatroOchenta, ha assegurat que “a través d’aquesta eina, la Diputació no solament informa sinó que incorpora la gestió administrativa i ho fa donant una resposta en temps real. Un altre dels punts forts d’aquest sistema és que a través de bases de dades semàntiques el propi sistema ‘aprén’ amb la qual cosa anirà millorant i enriquint les seues respostes. Amb la qual cosa hui obrim aquesta finestra que s’anirà ampliant i millorant conforme els castellonencs la utilitzen”.

Cal assenyalar a més que el DipcasBot arriba la setmana en què el món mira a Espanya com a epicentre de la innovació amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona, on el president anirà de la mà de les empreses castellonenques per a recolzar el clúster tecnològic provincial.

Una trajectòria reconeguda a nivell nacional

L’aposta de la Diputació de Castelló per una contínua modernització a través de criteris d’innovació pública i transparència li ha portat a ser reconeguda ja en diverses ocasions, la més recent aquesta mateixa setmana amb la nominació als premis de l’IX Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics CNIS 2019 en la categoria de la millor solució corporativa de adeuació de la nova Llei de Protecció de Dades Personals i Garantia de Drets Digitals i la del millor innovador públic. Es tracta d’un reconeixement a l’esforç de la Diputació per introduir en el seu funcionament diari la millor aplicació d’aquesta normativa a favor dels ajuntaments i ciutadans de la província.

Una Diputació més útil

La presentació d’aquesta pionera eina confirma el treball del Govern Provincial per convertir la Diputació en una administració tecnològica i digital referent a Espanya de cara a oferir el millor servei a tots els ciutadans i ajuntaments de la província, en el seu compromís amb la rendició de comptes.

Amb això, el DipcasBot se suma a altres fites de la Diputació en matèria d’innovació pública i transparència com van ser en el seu moment el Portal de Transparència, la nova pàgina web, l’activació dels canals de Xarxes Socials de la Diputació, eines de localització geogràfica disponibles en la web, l’arxiu digital, o la seu electrònica. Un treball que li ha permés liderar els nivells de transparència entre les diputacions de tota Espanya, però a més i sobretot reduir temps de resposta als ciutadans i ajuntaments, agilitar la seua actuació al màxim i dotar de total transparència la seua actuació diària, donant compte de cada euro que gestiona.

“Aquesta ha sigut la nostra gran aposta per a millorar la rendició de comptes davant el ciutadà, ser totalment transparent i oferir el millor servei públic. Perquè només així, intentant ser el més útils possibles a la societat, podem recuperar la seua confiança”, ha conclòs Moliner.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací