Vila-real incorpora 31 vehicles Nissan i es converteix en la primera ciutat de la Comunitat amb tota la flota 100% elèctrica

El contracte és de més d’un milió per a un rentin de quatre anys i disposaran de punts de càrrega alimentats per plaques fotovoltaiques

1350

L’Ajuntament signa un contracte de més d’un milió per a un rentin de quatre anys pel qual s’incorporen turismes i furgonetes mitjanes que disposaran també de punts de càrrega alimentats per plaques fotovoltaiques. Valverde anuncia que s’instal·laran diversos punts de càrrega, que es completaran amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques  que permetran cobrir la meitat de la flota i cada vehicle portarà una targeta de geolocalització

Castellón Información

Serveis PúblicsVila-real s’acaba de convertir en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana que compta amb una flota de vehicles 100% elèctrics, gràcies a un contracte de renting signat amb una mercantil que acaba de proveir 31 turismes i furgonetes mitjanes del concessionari Nissan-Satra per als diferents departaments municipals que funcionen únicament amb energia elèctrica.

L’acord, que preveu una aportació de 371.000 euros anuals durant quatre anys, és “el més econòmic dels que es van presentar al concurs i serà un exemple per a molts altres municipis, ja que a més incorpora una clàusula d’innovació, centrada en la posada en marxa de electrolineres per a la recàrrega dels vehicles”, tal com han explicat l’alcalde, José Benlloch, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, durant la presentació a l’esplanada de la plaça del Llaurador.

preview-928x522-990000079e04513c

“És una aposta decidida per les energies netes, la cura del medi ambient i també l’estalvi econòmic”, explica Valverde, qui destaca, entre les qualitats d’aquests vehicles, les emissions 0 de CO2, sofre i nitrogen a l’atmosfera, a més d’emetre menys sorolls, “ajudant a fer una ciutat més tranquil·la i a combatre l’efecte d’hivernacle”. “Les administracions hem de ser la punta de llança per a avançar en aquest àmbit, lluitant pel respecte cap al medi ambient i per l’estalvi econòmic”, explica i destaca l’autonomia d’aquests cotxes, que no necessiten carregar-se cada dia.

L’edil també anuncia que s’instal·laran diversos punts de càrrega, que es completaran amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques en el sostre de l’àrea de Serveis Públics, que permetran cobrir la meitat de la flota. A més, cada vehicle portarà una targeta de geolocalització “per a saber on es troben a cada moment i així agilitar la resposta en cas d’incidència, oferint un servei més eficient”.

Per la seua banda, l’alcalde ha destacat que Vila-real és un referent en l’àmbit de la innovació, com a ciutat que presideix la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, i ha assegurat que “malgrat les dificultats hem aconseguit tirar endavant aquest projecte, que és un granet d’arena més per a contribuir a deixar als nostres fills i néts una ciutat millor”.

Captura de pantalla 2019-02-25 a las 18.12.26

“Comptar amb cotxes elèctrics és una gran notícia per a la ciutat i per a la societat i farem una cosa brutal: contribuir a no contaminar més la ciutat i, sobretot, donar exemple perquè això no siga vist com una moda, sinó com una cosa necessària”, assenyala. “O canviem la nostra forma de viure o destrossem el planeta”, agrega.

Per a Benlloch, tots els avanços que s’han produït en els últims anys “han d’ajudar a revertir el problema del canvi climàtic” i assegura que “l’Ajuntament està implicat amb la modernitat, les noves tecnologies i l’eficiència energètica”, al mateix temps que afirma que “estic convençut que no m’equivoque si dic que Vila-real és la primera ciutat de la província de Castelló i de tota la Comunitat Valenciana a convertir tota la seua flota de vehicles a elèctrica, llançant un missatge significatiu als veïns: no ens quedarem simplement ací, perquè hi ha més projectes en camí”.
Tal com ha indicat Valverde, l’objectiu és estendre les electrolineres també a l’espai públic, no solament dins de les instal·lacions municipals, per a avançar.

Detalls tècnics contracte

L’Ajuntament ha adquirit 11 LEAF i 18 e-NV200, a més de 3 NV300 i 9 NT400 (8 bolquets + 1 grua). És la flota elèctrica més gran entregada a un Ajuntament fora de Madrid. Aquest lliurament realitzat pel concessionari Nissan SATRA té encara més mèrit en tractar-se d’una població amb sols 50.000 habitants. Només l’Ajuntament de Madrid ha adquirit una flota més gran de vehicles elèctrics. Amb això es demostra com la mobilitat elèctrica zero emissions ja és una realitat. Cada dia són més les iniciatives d’aquest tipus que se sumen i que a poc a poc han d’anar canviant l’esquema de la mobilitat cap a un àmbit més respectuós amb el medi ambient. En aquest punt, les Administracions tenen un paper clau que jugar, tal com l’ha demostrat l’Ajuntament de Vila-real amb l’adquisició d’aquesta gran flota de vehicles elèctrics.

Captura de pantalla 2019-02-25 a las 18.12.55

Jordi Pastor, Director de Flotes de Nissan a Espanya ha declarat que “L’aposta de l’Ajuntament de Vila-real és un indici més de com la societat està evolucionant cap a una mobilitat elèctrica zero emissions. Aquest conjunt de vehicles entregats a l’Ajuntament permetran a la regió minorar les emissions a l’atmosfera, al mateix temps que es produeixen importants estalvis en l’ús d’aquests. Donem l’enhorabona a l’Ajuntament de Vila-real i els agraïm la confiança en l’empresa líder de la mobilitat elèctrica 100% zero emissions, Nissan”.

Pel seu part, Jacobo Sales, Gerent de SATRA a Vila-real ha opinat que “per a la nostra regió és una iniciativa molt important perquè els habitants de Vila-real podran observar com la mobilitat elèctrica zero emissions els proporciona avantatges respecte a la combustió tradicional com és la cura de l’entorn o l’eficiència energètica. Sens dubte, l’exemple que dóna l’Ajuntament de Vila-real co l’adquisició d’aquests vehicles proporcionarà confiança als habitants de la localitat per a decantar-se per una mobilitat elèctrica zero emissions.”
preview-928x522Tant LEAF com a e-NV200 estan canviant les regles de joc. El Nissan LEAF, el vehicle elèctric més venut en el món, a Europa i a Espanya és un exemple clar de tecnologia, perquè a més de ser un vehicle elèctric equipa els últim avances en matèria de seguretat com l’e-pedal o el sistema Propilot. D’altra banda, és important promoure el made in Spain en el transport i la furgoneta elèctrica e-NV200 fabricada a Espanya per a tothom és el principal exponent de la tecnologia neta aplicada al transport.
En definitiva, les Administracions han de ser impulsores dels nous avanços i les tecnologies que estan sorgint. Aquesta és una estratègia a la qual s’ha sumat l’Ajuntament de Vila-real i un dels pilars claus del Pla Estratègic de Nissan per al Vehicle Elèctric. Per això, Nissan aplaudeix la decisió de l’Ajuntament de Vila-real de modernitzar la seua flota de vehicles. És un pas més en la bona direcció.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací