La Diputació reforçarà la promoció de la província per a captar al turista nacional a Castelló

567

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló reorientarà la seua planificació turística d’enguany per a potenciar la promoció de la província en el mercat nacional, que ha de ser el principal focus emissor de turisme enguany per a poder combatre el negatiu impacte econòmic en el sector provocat per l’actual emergència sanitària per la COVID-19.

El president de la institució provincial, José Martí, ha subratllat que ja s’està treballant en el redisseny del pressupost del Patronat Provincial de Turisme, que té un muntant global de 5,5 milion,s garantint en aquest sentit que “tot el que havia previst per a turisme es quedarà en turisme”.

Martí ha traslladat així un missatge de “esperança i optimisme” als empresaris del sector, amb els qui s’ha reunit aquest matí en l’àmbit del Comité de Crisi de Turisme coordinat per la diputada provincial, Virginia Martí, i que ha comptat hui amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

La diputada provincial, per part seua, ha destacat la importància d’aquests fòrums de debat “perquè en una primera etapa hem pogut posar damunt de la taula totes les preocupacions del sector i ara podem, des de la unitat, iniciar el procés a la nova normalitat per a reforçar la promoció i coordinar-nos amb empresaris i institucions per a activar un manual de bones pràctiques”. De fet, ja ha avançat que en la reestructuració del pressupost almenys 2,5 milions d’euros se centraran en actuacions promocionals i de suport als ajuntaments.

Francesc Colomer, en la seua intervenció, ha reconegut que el turisme és sens dubte un dels sectors més castigats durant l’actual emergència sanitària, però també ha volgut llançar un missatge d’esperança “perquè a Europa estan parlant de manera seriosa de turisme i de la seua importància”. Per al secretari autonòmic, “la seguretat sanitària ha de marcar el camí, de la mateixa manera que hem d’anar alineats en promoció i màrqueting i abordar amb intel·ligència les fases de la desescalada i els mercats disponibles”. Colomer ha apuntat que “aquest 2020 hem de crear espais de seguretat i esperança”, però es mostra convençut que en 2021 “el turisme tornarà a ser una altra vegada una locomotora”.

El Comité de Crisi, que té demà la seua continuïtat amb sengles reunions amb representants municipals i amb sindicats, ha comptat amb la presència de Lola Guillamón (presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló); Carlos Escorihuela (president de Ashotur); Alexis de Pablo (president de Altur Castelló); Miguel Jiménez (president de l’Associació Empresarial Valenciana d’Agències de Viatge; Joan Serafí Bernat (director general de Aerocas); José María López Boyano (president de l’Associació de Càmpings); Francisco Ribera (president Agretur Peníscola); Vanesa Adell (Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca); David Vizcaíno (gerent de la Fundació Turisme de Montanejos), Javier Gallego (president Introducing Castelló); Patricia Arteaga (de l’Associació Nacional de Festivals); Fernando Falomir (president de CV Activa); Víctor Bellmunt (de la IGP Vins de Castelló) i Patricia Corell (presidenta de l’Associació de Guies Turístics de Castelló).

En conjunt, tots els representants empresarials han enaltit el treball desenvolupat tant per la Diputació com per la Generalitat per a escoltar al sector i treballar des de la participació les mesures de suport al sector. A més, han aplaudit l’acord aconseguit per Aerocas amb la companyia Volotea, que permetrà reconvertir aquest estiu la ruta aèria prevista entre Castelló i Marsella per una altra de Castelló a Bilbao.

Amb això, consideren fonamental una campanya potent per a captar l’interés del turista nacional, que a més és un mercat que tradicionalment ha donat una bona resposta a l’oferta de costa i interior de la província. Els empresaris, a més, reclamen protocols clars per a poder obrir i que es faça tot l’esforç possible per a garantir clientela “amb la major de les seguretats sanitàries”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací