La Diputació aprovarà modificacions de crèdit de 609.000 euros per a fer front a urgències de la borrasca Gloria i la COVID-19

642

Actualitat Diària

El ple de la Diputació del pròxim dimarts corresponent al mes de maig aprovarà dues modificacions de crèdit que sumen 609.000 euros per a finançar les actuacions urgents realitzades per la borrasca Gloria i l’emergència sanitària originada per la COVID-19. A més, es resoldrà definitivament la tramitació administrativa d’una actuació del Pla Provincial d’Obres i Serveis de l’Ajuntament d’Albocàsser corresponent a 2017.

Així ho ha anunciat el diputat provincial d’Hisenda, Santiago Agustí, qui ha explicat que la primera de les modificacions, que ascendeix a 485.000 euros, es destinarà en part a fer front als 255.000 euros que van suposar les actuacions d’urgència realitzades en la xarxa de carreteres de la Diputació pels desperfectes i despreniments que va ocasionar la tempesta Gloria a partir de la seua irrupció a la província de Castelló el passat 19 de gener. Els 230.000 euros restants es corresponen amb l’import del material sanitari i desinfectant adquirit per la Diputació arran de declaració de l’Estat d’Alarma, que va ser enviat als ajuntaments de la província per a garantir la protecció dels treballadors municipals que realitzen serveis essencials.

La segona modificació de crèdit, l’import del qual és de 124.000 euros, servirà fonamentalment per a resoldre de manera definitiva la tramitació administrativa que venia arrossegant una de les obres del Pla Provincial de 2017 corresponent a la localitat d’Albocàsser. Segons explica Agustí, “es tracta d’una actuació que es va justificar fora de termini i que no va poder ser liquidada ni en 2017, ni en 2018, ni en 2019”.

El diputat d’Hisenda ha recordat que aquestes modificacions de crèdit formen part del procés de reestructuració del pressupost de 2020 en la qual treballa l’equip de govern “perquè amb l’emergència sanitària originada pel coronavirus i la consegüent emergència social, els comptes que aprovem en el seu moment han quedat totalment desfasades”.

Consens de tots els grups

En el ple del pròxim dimarts també s’aprovarà una declaració institucional consensuada hui en la Junta de Portaveus en la qual s’insta a l’equip de govern de la Diputació a estudiar la creació d’una línia d’ajudes per a pal·liar els danys que van ocasionar les pluges caigudes a la província entre els dies 31 de març i 1 d’abril, delimitant-les als municipis en els quals va ser necessària la intervenció dels efectius del Consorci Provincial de Bombers. En el text acordat per PSPV-PSOE, Partit Popular, Compromís i Ciutadans també es reclamen a la Generalitat Valenciana ajudes per a la reconstrucció de les infraestructures danyades. La declaració institucional inclou un últim punt en el qual s’agraeix la diligència amb la qual van actuar tots i cadascun dels professionals que van intervindre en els treballs d’evacuació de persones i de restauració i neteja de vies, passejos i altres espais públics.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací