La Diputació manté obertes les seues Unitats de Respir Familiar aquest Nadal per a afavorir la conciliació en l’entorn rural

1213

El Govern Provincial lidera la lluita contra la despoblació amb serveis com aquesta xarxa de 56 unitats que atén 800 famílies
Actualitat Diària

La Diputació de Castelló manté obertes les seues Unitats de Respir Familiar durant aquestes setmanes de festes nadalenques per a afavorir la conciliació laboral i familiar en l’entorn rural de la província. Aquest és un dels serveis que constaten el lideratge institucional de la Diputació per a revertir la despoblació a la província, amb una xarxa de 56 unitats que atén 800 famílies en municipis de menys de 10.000 habitants. Per al seu manteniment i ampliació a 10 unitats més enguany que ja estan actives, el Govern Provincial destina en 2018 una inversió rècord de 532.000 euros dirigits tant al manteniment del servei (450.000 euros) com a l’equipament dels nous centres (82.000 euros).

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz ha assegurat que “si volem ajudar les famílies que viuen als pobles xicotets a mantindre en aquests pobles el seu lloc de residència hem de donar totes les facilitats. És per això que en aquest treball amb el qual liderem la lluita contra la despoblació hem decidit mantindre el servei d’Unitats de Respir Familiar que faciliten la qualitat de vida de centenars de famílies de castellonenques” ha assegurat el president.

Cal assenyalar que les noves Unitats de Respir Familiar que la Diputació ha posat en marxa enguany se situen a Aranyel, Assuévar, Cirat, Xert, Montant, Montanejos, La Salzadella, Sant Joan de Moró, Les Useres, Torre d´Endomenech i Vilafamés.

Les xifres confirmen la consolidació del servei

Les xifres que es desprenen de la Xarxa Provincial d’Unitats de Respir Familiar confirmen la consolidació i excel·lent acolliment que ha tingut aquest servei que presta la Diputació als pobles xicotets. Així, la seua implantació en 56 pobles de les huit comarques de la província suposa l’atenció diària a 800 famílies i la contractació de 80 treballadors de la província. Amb aquesta activitat la Diputació cobreix un territori poblat amb 90.000 habitants, corresponent-se amb la suma de la majoria de pobles xicotets amb menys recursos.

“L’èxit d’aquesta iniciativa és indiscutible, convertint-se en la línia més demandada de #Repoblem, el programa més ambiciós de la història d’aquest Govern per consolidar la població. De les 12 primeres Unitats Respira en 2014 hem passat a les 56 que ja estan en funcionament hui dia”, ha assenyalat la diputada, qui ha fet referència al fet que aquest servei ha generat un “model referent en la nostra Comunitat que podria exportar-se a altres territoris com a model innovador, senzill i útil, que acosta les solucions als problemes dels pobles amb una xarxa capil·lar amb gran abast entre la població rural”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací