La Diputació destinarà 105.000 euros a 2020 al sector citrícola de Castelló per a projectes d’investigació i promoció internacional

599

Actualitat Diària

La Diputació del canvi invertirà 105.000 euros en 2020, enfront dels 30.000 euros de 2019, a l’impuls de polítiques orientades a garantir la viabilitat futura dels cítrics de la província a través d’un programa d’investigació universitària i un altre de promoció internacional de les clementines de Castelló. Així ho ha explicat el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, qui ha posat de manifest que «per a l’actual equip de govern el futur de la nostra citricultura és una prioritat absoluta».

És la raó per la qual la institució provincial secunda amb 80.000 euros en el present exercici un projecte de microrrització que està desenvolupant un equip investigador de la Universitat Jaume I (UJI) amb el qual es pretén millorar el rendiment d’aquests arbres mitjançant la implantació d’un fong en els arrels que els enfortirà i farà més resistents enfront de plagues i patògens externs. És una iniciativa pensada per als cítrics que s’espera que també contribuïsca a millorar productivitat de les plantacions d’ametles i oliveres.

L’objectiu és «transitar cap a una citricultura molt més rendible i sostenible, que requerisca un menor consum d’aigua i de fertilitzants, un projecte amb el qual volem posar el nostre granet d’arena per a combatre el canvi climàtic».

Segons Santi Pérez, la Diputació de Castelló continuarà recolzant econòmicament en 2021 i 2022 aquest projecte a tres anys que desenvolupen investigadors de l’UJI, «perquè creiem que pot resultar de gran utilitat per a la viabilitat futura del sector».

Una viabilitat a la qual la Diputació també contribueix per la via de la promoció, activitat per a la qual s’ha aprovat la subscripció d’un conveni amb l’Associació Professional d’Exportadors de Fruits de la Província de Castelló (ASOCIEX) per valor de 25.000 euros l’objectiu del qual és la promoció i la consolidació de les clementines de la província en la fira Fruit Logística de Berlín, així com obrir nous mercats. La representació castellonenca acudeix a la principal fira internacional de productes agroalimentaris agrupada sota la marca ‘Castelló Clementines’.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací