El Consell de Ministres nomena hui a Francisco Toledo com a president de Ports de l’Estat

566

Actualitat Diària

El Consell de Ministres ha aprovat, en la seua reunió de hui i a proposta del ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), José Luis Ábalos, el nomenament de Francisco Toledo com a president de Ports de l’Estat.

Francisco Toledo, nascut a Castelló de la Plana en 1962, és Llicenciat i Doctor en Matemàtiques per la Universitat de València on és professor des de 1985 fins a 1991 que va passar a incorporar-se a la Universitat Jaume I, de la qual és Catedràtic de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial des de 1998.

Com a experiència en gestió cal ressenyar, d’una banda, que ha sigut president de l’Autoritat Portuària de Castelló des de setembre de 2015 fins a l’actualitat, període en el qual PortCastelló s’ha convertit en l’Autoritat Portuària més rendible, respecte a fons propis, i ha crescut el doble que la mitjana del sistema portuari.

D’altra banda, a la Universitat Jaume I va ser Rector en el període 2001-2010, Vicerector d’Investigació i Planificació en 1997-2001 i Vicerector d’Assumptes Econòmics i Planificació en 1995-1997. Com a Rector va impulsar el primer pla d’imatge i comunicació d’una Universitat espanyola i el Pla estratègic i Sistema de Direcció Estratègica que va conduir a l’obtenció del màxim segell europeu d’excel·lència en gestió, el EFQM 500+, segell que s’ha anat renovant successivament. A més, va presidir la Xarxa de gabinets de comunicació de les Universitats Espanyoles des de 2002 fins a 2010.

A més, va ser president del Comité Organitzador de la 11th International Conference on Industrial and Engineering Applications of Artificial Intelligence and Expert System.

Toledo ha sigut distingit també com a Doctor Honoris causa per la Universitat Ricardo Palma de Lima (el Perú) i ostenta la Medalla d’Or Machu Pichu, atorgada per l’Institut Nacional de Cultura del Perú.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací