La Diputació destina 18.000 euros per a fer accessible el Castell de Peníscola a través de visites 3D

674

Es tracta del monument més visitat de manera presencial a la província de Castelló, tancada ara per l’emergència sanitària

Actualitat Diària

José Martí ha anunciat que la Diputació de Castelló avança el procés d’elaboració del pla de visites guiades en 3D del Castell de Peníscola amb l’objectiu de facilitar l’accés gratuït a la Cultura en temps de crisi i confinament. La previsió és que en un termini aproximat de mes i mig totes les persones que ho desitgen puguen gaudir de la bellesa d’aquest històric i emblemàtic edifici accedint a la web de castell. “Volem acostar el nostre patrimoni a tothom i difondre una de les principals joies de la província de Castelló, que durant un temps romandrà tancada per l’emergència sanitària originada per la pandèmia del Covid-19”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que “afortunadament, hui dia la tecnologia ens permet mostrar a tothom el molt i bo que tenim a la província de Castelló a pesar que l’espai aeri estiga tancat”.

L’elaboració d’aquestes visites guiades en 3D té un pressupost de 18.089,50 euros i un termini d’execució previst de 30 dies. És un projecte que segons la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, “en principi estava previst per a 2021”, l’objectiu del qual és que “les persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir de totes les estades del castell”. “És el complement a les obres de rehabilitació escomeses en el període 2018-2021 que suposaran una inversió de 2,5 milions d’euros i una forta aposta per la accesbilitat”.

No obstant això, “hi ha sales en les quals resulta impossible escometre obres, circumstància que va motivar l’elaboració d’aquest pla de visites guiades que permetrà gaudir de les estades inaccessibles amb unes ulleres 3D que ofereixen sensacions similars a les que s’experimenten en el seu interior.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací