Castelló obri les seues platges i parcs per a passejar i els clubs nàutics segueixen oficialment tancats

666

Només podran accedir a la mar els esportistes professionals i els propietaris podran visitar el seu vaixell ‘amb moltes restriccions’

L’Ajuntament de Castelló ha acordat l’obertura de les platges, però només per al passeig o la pràctica d’esport sense contacte amb tercers. Ara bé, l’accés a la mar segueix restringit únicament als esportistes professionals inclosos en el registre de ‘alt nivell’. Els Clubs Nàutics i Marines mantenen les seues portes tancades pel decret d’Alarma, si bé s’han habilitat mesures molt excepcionals perquè alguns propietaris puguen visitar el seu vaixell en condicions molt restrictives.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Castelló ha acordat obrir les platges de Castelló per al passeig dels castellonencs. La mesura entrarà en vigor demà, 6 de maig, i es portarà a efecte dins de les restriccions socials i sanitàries imposades per l’amenaça del coronavirus.

La mesura s’adopta, fonamentalment, perquè resultava una contradicció que els esportistes d’elit o federats pogueren entrenar en la mar, però tingueren prohibit trepitjar la platja, i ja, ficats en farina, per a facilitar el passeig d’aquells que viuen al costat de la mar.

Això vol dir, que ‘el passeig’ no podrà excedir d’una hora i estarà regulat pels horaris i edats permesos per a poder eixir al carrer per de el Decret de Desescalada del Govern.

Els castellonencs podran passejar per la platja, i fins i tot practicar esport sempre que es realitze de manera individual, sense contacte amb tercers. Però no podran prendre el sol, ni asseure’s a descansar a la platja, i per descomptat, tampoc baixar aparells com a ombrel·les o fer ús de mobiliari o dels jocs esportius.

Tampoc podran banyar-se. De fet, no podran accedir a la mar més que els esportistes professionals que estiguen integrats en el registre oficial de ‘esportistes d’elit’.

I una cosa més, també està prohibit l’ús de vehicle motoritzat o del transport públic per a accedir a les platges. Això significaria, que només els que visquen directament a la platja, podrien fer ús d’aquests permisos, que estarien limitats a altres castellonencs que hagen de desplaçar-se des d’altres punts de la ciutat.

Parcs oberts amb limitacions

D’altra banda, la Junta de Govern Local també ha abordat “l’obertura dels parcs La Pineda i Rafalafena, als quals ja es pot accedir per al desenvolupament de les activitats permeses”, ha detallat la regidora d’Infraestructura Verda, Isabel Granero. En aquests casos, es mantindran tancats i precintats els jocs infantils, així com els paellers, els banys públics i qualssevol altres instal·lacions anàlogues. L’horari d’accés serà el corresponent en funció dels trams autoritzats per a cada col·lectiu.

I és que la Fase Zero de la desescalada manté en l’essencial les mesures restrictives de l’estat d’Alarma

Clubs Nàutics i Ports Esportius tancats

I això significa també, que els clubs nàutics i ports esportius de la província continuen tancats.

Sobre aquest particular, durant els últims dies han circulat tot tipus d’informacions, moltes d’elles interessades, en les quals s’exposaria la possibilitat que els propietaris dels vaixells pogueren fer ús de les seues embarcacions sempre que visqueren en el mateix municipi on tenen amarrades les seues naus…

La faula de les Associacions Nàutiques

En realitat, es tracta d’una faula molt ben difós i que ha respost a molts interessos privats.

La història va començar quan diferents associacions nàutiques d’esbarjo i turisme d’índole nacional i autonòmica van començar a fer campanya per a plantejar la necessitat d’obrir les seues instal·lacions.

Per a recolzar les seues demandes es van dirigir a la Direcció de la Marina Mercant sol·licitant una sèrie de respostes sobre la desescalada i les restriccions que haurien de poder superar per a mantindre aquestes activitats.

El director de la Marina Mercant va respondre a aquestes preguntes… i ací van arribar les interpretacions, perquè la Direcció General interpretava unes coses, que a l’hora de la veritat no estaven recolzades pel Govern.

A tenor d’aquesta primera resposta, van sorgir més i més informacions i comunicats de clubs, associacions o mitjans de comunicació…

La repercussió va ser de tal calibre, que un dia després la mateixa Direcció General de la Marina Mercant publicava una nota aclaridora sobre la resposta anterior, en la qual venia a dir que, del que s’ha dit res. Que els ports esportius i nàutics són entitats de caràcter turístic i d’antuvi hauran de continuar tancades.

Aquesta nota aclaridora va tornar a generar comunicats per a desdir-se de l’anteriorment anunciat.

Però el mal ja estava fet i molts clubs o nàutics del territori nacional comencen a donar serveis i a obrir les portes als seus socis.

En la Comunitat Valenciana, les associacions i entitats van elevar al seu torn una pregunta a la Direcció General de Ports de la Generalitat, i de nou s’han produït les interpretacions.

Per a entendre’s: Els clubs i ports esportius situats en Ports de l’Estat, estan sota la jurisdicció de Ports de l’Estat i del Ministeri Els altres ports esportius i nàutics de la Comunitat Valenciana, ho estan sota la de la Generalitat Valenciana.

En conseqüència, les interpretacions van per lliure.

En el terreny del concret, les pressions han sigut tan enormes, que cada port esportiu i cada nàutic ha intentat actuar de manera coherent. Permeten l’esport professional, sempre que es complisquen mesures molt estrictes d’aforament, distància i protecció sanitària.

No permeten la pràctica d’esport nàutics afeccionats. I segons els casos, habiliten fórmules perquè, una vegada al dia, però un espai màxim d’una hora, amb registre d’entrada i eixida, i subjectes a horaris en funció de l’edat, els propietaris dels vaixells, que residisquen en el mateix municipi on tinguen el seu amarrament, puguen accedir al club, revisar o arrancar el seu vaixell i punt. De manera individual i degudament protegits.

Això de navegar… encara està per arribar

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací