Un comité científic estudiarà les mesures i coordinarà les accions d’impuls del turisme en la Comunitat

726

El principal objectiu del Consell és que l’oferta turística valenciana siga el d’una destinació segura per a aquest estiu marcat pel coronavirus

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana ha posat en marxa un comité tècnic científic encarregat de coordinar i avaluar diferents mesures que permeten revitalitzar aquest sector a curt i mitjà termini.

Es tracta d’un grup multidisciplinari de persones expertes que aportaran la seua experiència i coneixement per a la realització d’informes, anàlisis de deficiències i oportunitats, aplicació de mesures i protocols i cerca de solucions que permeten reactivar el sector turístic al més prompte possible.

La primera reunió d’aquest grup se celebra aquest dimarts, amb la participació del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha destacat que “la nostra intenció és comptar amb les veus més expertes que ens permeten arribar a conclusions precises per a compartir amb el sector i poder actuar, sobre la base de dades i anàlisis, evitant errors que ens porten a alentir la recuperació d’un sector que és fonamental per a la nostra economia, ocupació i imatge”.

En aquest sentit, ha incidit en què “aquest grup de treball tractarà d’explorar les diferents solucions que es poden aplicar a mitjà i llarg termini en les destinacions turístiques per a reforçar la seua seguretat i que els turistes puguen fer ús dels principals atractius de la nostra comunitat, com les platges, sense cap temor” i ha apuntat que “també es buscaran solucions per a entorns rurals i naturals, així com per a les diferents experiències que podem oferir al visitant”.

Aquest comité, coordinat i liderat pel director d’Intel·ligència Turística de Turisme Comunitat Valenciana, Mario Villar, compta amb noms destacats de l’àmbit universitari, consultoria turística o la investigació, com Josep Ivars, Fernando Vera, Alberto Galloso, Andrés Pedreño, Pedro Pernías, Leire Bilbao, María José Sales o Enrique Bigne. En total, està format per 16 persones que comptaran amb accés directe a informes i documents d’anàlisis que els permeten millorar la presa de decisions.

Al mateix temps, aquest comité es dividirà per especialitzacions per a poder reforçar i individualitzar les investigacions, així com per a prioritzar els temes a tractar a cada moment. A més, comptaran amb l’ajuda d’un equip de tècnics de Turisme Comunitat Valenciana per a reforçar les seues necessitats i exposar incerteses.

Programa CV Destinació Segura

La posada en marxa del comité forma part de l’estratègia de Turisme Comunitat Valenciana per a avançar en la reactivació, revitalització i recuperació del sector turístic, posicionant a la Comunitat Valenciana com una destinació segura davant la COVID-19. Per això, s’ha creat un ampli ecosistema de grups de treball del sector amb representants de les diferents entitats i col·lectius empresarials, així com per les destinacions i les marques turístiques de la Comunitat.

El programa de treball CV Destinació Segur centra en treballar per a l’adaptació a la Comunitat Valenciana dels protocols establits per la Govern i el ICTE a les singularitats d’aquesta comunitat. Per a això, s’ha generat un marc de treball tècnic, que es completa amb aquest comité científic, encarregat d’aportar i establir canals de comunicació per a definir les accions a impulsar des de Turisme Comunitat Valenciana, així com la posada en marxa d’un marc formatiu que ajude a l’aplicació i avaluació d’aquests protocols.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací