La Diputació engega junt al Consell unes jornades sobre transparència

562

Se celebraran mensualment, seran de caràcter online i s’iniciaran el proper 14 de setembre

Actualitat Diària

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Diputació de Castelló posaran en marxa el pròxim 14 de setembre unes jornades online per a l’impuls dels valors i principis associats al govern obert i la rendició de comptes als ajuntaments de la província de Castelló. Se celebraran amb caràcter mensual fins a desembre i s’emmarquen en el conveni de col·laboració signat per totes dues institucions el mes de juny passat.

Aquest conveni, que va dirigit a estudiar el sistema de transparència pública local per a difondre el dret d’accés a la informació pública, compartint el coneixement i els recursos emprats per a garantir aquest dret dels ciutadans i ciutadanes, establirà la col·laboració, seguiment i avaluació de les mesures dutes a terme en l’àmbit del govern obert.

Quatre jornades online

Les jornades se celebraran els dies 14 setembre, 19 d’octubre, 9 de novembre i 14 de desembre. La primera -el pròxim dia 14 de setembre- versarà sobre: “L’avaluació de polítiques públiques en matèria de transparència”; la segona -a l’octubre- sobre: “Llenguatge senzill i criteris qualitatius de publicitat de la informació”; la tercera -al novembre- sobre: “Les dades obertes en el disseny de polítiques públiques per a la reconstrucció després de la Covid-19“; i l’última – al desembre- sobre: “Transparència des del disseny”.

Amb aquestes sessions, a les quals podrà accedir qualsevol persona interessada prèvia inscripció, es busca oferir formació i eines pràctiques per a l’aplicació de la cultura de la transparència i la garantia del dret a la informació pública en els governs locals.

Diputació, Consell , jornades sobre transparència

La consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que la celebració d’aquestes webinars suposa “un gest més en la consecució de l’acord amb la Diputació de Castelló. Un conveni que és més que necessari, perquè ens permet complir amb el nostre objectiu de fer de la transparència un valor transversal a totes les nostres polítiques, les del Consell i les de les administracions provincials i locals”.

Per part seua, la diputada de Participació i Transparència de la Diputació de Castelló, Xaro Miralles, ha destacat que per a la nova Diputació progressista de Castelló, que va tirar caminar en l’estiu de 2019, és fonamental “dotar als ajuntaments d’instruments que els permeten oferir el millor servei possible a la ciutadania”. Segons ha explicat, “és important que els ajuntaments siguen útils per als seus veïns i veïnes, i en plena era de la societat de la informació, la transparència resulta imprescindible en l’àmbit de les corporacions locals».

Inscripció per a la primera sessió: https://bit.ly/3icedHa

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací