La constitució de societats creix un 12’4% en Comunitat Valenciana

404

Actualitat Diària

Com a avanç dels informes trimestrals habituals d’Estadística Mercantil, i en atenció a la situació que travessa l’economia espanyola, el Col·legi de Registradors ofereix alguns indicadors bàsics de confiança empresarial i dificultats financeres de les societats, corresponents al mes de novembre.

Així, durant aquest mes i en relació al mateix període de l’any anterior, el nombre d’empreses noves creades en la Comunitat Valenciana va créixer un 12’4%. Si al novembre de 2019 es registraven 831 constitucions, enguany el número aconsegueix les 934. El resultat contrasta amb la tendència a nivell nacional, on a penes pugen un 1’8%.

Es tracta de la quarta comunitat ha més empreses ha creat, després de Madrid (1.682), Catalunya (1.504) i Andalusia (1.323). Entre les quatre copen gairebé el 72% del total d’empreses creades a Espanya durant el mes de novembre, que ascendeixen a 7.572, amb vuit comunitats autònomes en negatiu.

La regió valenciana és a més la sisena que més puja al novembre, després de la baixada experimentada a l’octubre (-15’1%), invertint així la tendència i tornant als resultats positius que va obtenir en els mesos que van de juliol a setembre. Totes aquestes dades han estat anunciats aquest matí a Madrid pel Col·legi de Registradors de la Propietat i

Mercantils d’Espanya

Les ampliacions de capital es recuperen
Un altre indicador emprat per a mesurar la confiança empresarial són les ampliacions de capital inscrites en els registres mercantils, en reflectir l’aposta dels propietaris sobre els seus projectes empresarials. En el cas valencià, el nombre d’operacions va descendir a penes 1’4% enfront de novembre de 2019, en passar de 220 a 217. El descens és notablement inferior al registrat a nivell nacional, on la caiguda aconsegueix el 9’2%, amb un total de 2.152 operacions d’ampliació de capital i descensos en gairebé totes les comunitats (només cinc presenten una evolució positiva).

Aquesta dada cobra major rellevància si observem que el mes d’octubre les operacions havien descendit un 13’4% en la Comunitat Valenciana. Igual que ocorre amb la creació d’empreses, la regió valenciana ocupa al novembre el quart lloc en nombre d’operacions registrades, molt prop de la tercera (Andalusia).

Els concursos cauen un 1’8%

A diferència del passat mes d’octubre, on els concursos de creditors pujaven a un ritme del 26’8%, el nombre d’operacions comptabilitzades en la Comunitat Valenciana durant novembre reflecteix una baixada de 1’8%. Dels 54 concursos inscrits, 50 van ser voluntaris i 4 necessaris. La posició de la Comunitat Valenciana queda també allunyada de la mitjana nacional, que mostra un creixement del 26’1% en el nombre de concursos. Així i tot, és la tercera regió en número després de Catalunya (134) i Madrid (94). Només aquestes dues últimes representen més de la meitat dels concursos presentats a nivell nacional.
En tota Espanya s’han presentat 444 concursos, dels quals 334 eren voluntaris i 110 necessaris. Cal recordar que l’RD 16/2020, de 28 d’abril va ampliar els terminis per a presentar concurs voluntari fins al 31 de desembre d’enguany, impedint també la presentació de concurs necessari fins a aquesta data, a fi d’ajudar a les empreses que puguin presentar problemes financers temporals com a conseqüència de l’aturada de l’activitat econòmica provocat per l’estat d’alarma.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací