L’UJI licita per 9,4 milions la conclusió de les obres a la Facultat de Ciències de la Salut

400

Actualitat Diària

La Universitat Jaume I ha licitat per 9,4 milions d’euros l’obra d’adequació interior per a cobrir necessitats docents i d’investigació amb la qual conclourà l’execució de la Facultat de Ciències de la Salut. El termini d’execució d’aquests treballs, que inclouen obra civil, instal·lacions elèctriques, hidràuliques i de climatització, és de 14 mesos i està previst que aquests mòduls entren en servei en el curs 2022-2023.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha subratllat la importància de culminar les obres de la Facultat de Ciències de la Salut «pel que suposa com a espai per a la formació i la investigació en un àmbit estratègic com la salut en el qual l’UJI està treballant per a consolidar línies d’investigació».

Aquesta obra servirà per a albergar les aules i laboratoris docents que encara es troben situats en la seu provisional de l’ampliació de la Facultat de Ciències Humanes i Socials i complementen a les que ja estan en funcionament en el mòdul MD1. Així mateix, en el nou espai també se situaran els despatxos de professorat i laboratoris d’investigació de Psicologia que actualment es troben en la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

En aquest sentit, la primera autoritat acadèmica ha destacat que la conclusió de la Facultat de Ciències de la Salut «permetrà redefinir els usos d’aquests espais i atendre altres necessitats docents i de gestió de la Universitat».

El desenvolupament dels treballs d’adequació interior s’ha dividit en tres lots: obra civil, per un import de 4 milions d’euros; instal·lacions elèctriques, per 1.8 milions i, finalment, les instal·lacions hidràuliques i de climatització, que ascendiran a 3,5 milions d’euros.

La Facultat de Ciències de la Salut tindrà una superfície final construïda de més de 22.000 m² distribuïts en cinc mòduls destinats a investigació (laboratoris, servei d’experimentació animal, etc.), serveis comuns, despatxos i aules docents. Dels cinc, tres estan en funcionament des del curs 2018-19.

Tots els edificis s’han dissenyat d’acord amb normes mediambientals que busquen la major eficiència energètica, amb un estalvi important en la producció de calor a l’hivern i fred a l’estiu. De fet, l’edifici té una certificació de quatre fulles verdes de Green Building Council d’Espanya, la segona més exigent.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací