La Comunitat de Regants de Vila-real inicia la restauració de la sala d’actes amb la recuperació de les pintures i la il·luminació

986

La infraestructura compta amb més de 130 anys d’història amb la col·laboració de l’ajuntament i la Diputació de Castelló

Actualitat Diària

La Comunitat de Regants de Vila-real ha iniciat hui la restauració de la seua sala d’actes, que compta amb més de 130 anys d’història. La Diputació, l’Ajuntament de Vila-real i empreses privades finançaran la restauració amb la qual es millorarà les pintures de principis de segle XX, l’accessibilitat i la il·luminació. El president de la Comunitat, Pasqual Broch, explica que “és una actuació molt important, ja que és un patrimoni de la ciutat que s’ha de posar en valor, però ho farem gràcies a l’acord al qual hem arribat amb les diferents administracions i gràcies també a les donacions privades pel que no repercutirà econòmicament als comuners. Hem d’agrair la implicació de la Diputació i de l’Ajuntament de Vila-real perquè, encara que l’actuació és necessària per a evitar major deterioració, no volíem que repercutira en els nostres associats, ja que el sector agrícola no està passant per un bon moment”.

Art Vecchio serà l’encarregada de la restauració integral de les pintures del pintor Joan Bosch i les obres tenen un període d’execució de cinc mesos. A més, s’adaptarà l’entrada per a persones amb discapacitat, instal·laran un nou bany i adequaran la il·luminació que compta amb més de 125 anys. Aquesta empresa especialista en la gestió de projectes de restauració com aquest estarà secundada per dues empreses locals de Vila-real, “un fet que era important per a nosaltres perquè també està dins de la filosofia de la Comunitat el suport a l’economia vila-realenca”, indica Broch.

Aquesta restauració del saló es va aprovar en l’última assemblea de la Comunitat, celebrada al febrer, amb la unanimitat dels assistents i “es convertirà en una fita molt important per a la nostra associació, però també per a tota la ciutat, ja que es recuperarà part de la nostra història amb la intenció que puga ser d’utilitat per a la ciutadania i que se sume com un atractiu més per a Vila-real”, ha conclòs el president de la Comunitat de Regants.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací