La Comunitat comença 2020 a un increment de turistes estrangers del 5%

653

Actualitat Diària

La Comunitat Valenciana ha iniciat 2020 amb dades positives de turistes estrangers, ja que s’ha incrementat el nombre de turistes en un 5% i la despesa que aquests realitzen en un 2,5% interanual.

La Comunitat Valenciana ha rebut durant el mes de gener passat 434.205 turistes estrangers, un 5% més que la xifra registrada en el mateix mes de 2019, en una conjuntura de descens (-1,4%) per al conjunt d’Espanya, i en un mes afectat en la tercera setmana per la borrasca Gloria.

A més, la despesa que van realitzar els i les turistes estrangers durant el mes de gener passat en la Comunitat, xifrat en 449,2 milions d’euros, també s’ha incrementat un 2,5% respecte al mateix període de 2019.

Així es desprén de les enquestes publicades hui per l’INE de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) i l’Enquesta de Despesa Turística (Egatur).

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha qualificat aquests resultats com a “positius, ja que durant el mes de gener patim les conseqüències de la borrasca Gloria, i aquests resultats mostren la fortalesa de la destinació Comunitat Valenciana” i ha destacat que “aquests xifres indiquen que anem pel bon camí de la desestacionalizacion”.

Colomer ha subratllat que “les dades marquen una arrencada del mes de gener interessant per al sector turístic de la Comunitat en un context en el qual Espanya decreix” i ha destacat que “el mercat francés s’ha comportat de manera magnífica”, per la qual cosa ha recalcat que “la nostra estratègia de futur es basarà a diversificar la nostra oferta en diferents mercats emissors”.

Francesc Colomer ha ressaltat el treball del sector turístic que “malgrat incerteses ha interpretat bé la capacitat d’innovar i de continuar seduint i mostra la seua fortalesa al servei de tota la Comunitat Valenciana”.

Resultats arribada de turistes estrangers

L’enquesta Frontur publicada per l’INE mostra que la Comunitat Valenciana va rebre al gener 434.205 turistes, xifra que representa un increment interanual (5%), en una conjuntura de descens a Espanya (-1,4%).

Per mercats, cal assenyalar que el mercat britànic s’ha incrementat un 4,3% i destaca l’increment del mercat francés en un 33,7%, i el del mercat belga ha augmentat un 17,2%, que compensa la caiguda dels turistes de Països Nòrdics, italians i alemanys.

Les entrades de turistes estrangers per aeroport es van incrementar el mes de gener passat un 1,4% interanual i per carretera un 21,7%.

Despesa realitzada pels turistes estrangers

L’enquesta Egatur que ha publicat l’INE mostra que durant el mes de gener passat, els turistes internacionals que van visitar la Comunitat Valenciana van gastar 449,2 milions d’euros el que suposa un augment del 2,5% interanual.

Cal ressaltar l’increment registrat per turistes francesos en un 15,3% internual, mentre la despesa realitzada per turistes britànics ha descendit un 2,4% respecte a gener de 2019.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací