El catedràtic d’Història de l’Art Kosme de Barañano dóna la seua biblioteca personal a l’UJI

693

Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, també ha agraït la donació en la firma de l’acord

Actualitat Diària

El catedràtic d’Història de l’Art Kosme de Barañano ha donat al Centre de Documentació i Biblioteca de l’UJI la seua important biblioteca personal, que ha quedat dipositada en la planta cinquena de l’edifici. Durant els últims trenta anys Barañano ha exercit càrrecs museístics de gran rellevància com a subdirector del Museu Nacional Reina Sofia, membre del seu Patronat fins a 2006, director executiu de l’IVAM, i membre d’altres comitès assessors de museus nacionals com El Prado i el Museu de Belles Arts de Bilbao, també ha comissariat nombroses exposicions en la Biennal de Venècia, fins a l’actual edició. Barañano ha organitzat exposicions d’artistes com ara Giacometti, Picasso, Zoran Music, Philip Guston, Manolo Valdés i Eduardo Chillida, i ha donat a l’UJI alguns catàlegs dedicats i il·lustrats pels mateixos artistes. El vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, ha agraït i destacat en l’acte la donació del catedràtic.

Així mateix, ha donat un corpus documental de gran interès de la seua labor com a directiu i com a membre dels patronats d’aquests museus, el qual permetrà conèixer millor la política cultural i museística d’aquestes institucions en els últims trenta anys.

La donació s’ha completat amb una tela d’Ana Peters, datada en 1999, que pertany a l’etapa final de l’artista alemanya establida a la Comunitat Valenciana, que es caracteritza per expressar sentiments i estats d’ànim a través de l’abstracció monocromàtica. Ana Peters va ser una destacada artista de l’escena artística valenciana de les últimes dècades del segle XX, pertanyent als grups Equipo Crónica i Estampa Popular, l’obra dels quals es troba present en els principals museus d’art contemporani.

Kosme de Barañano dóna biblioteca personal UJICarmen Lázaro, vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, també ha agraït la donació en la firma de l’acord. El quadre passarà a formar part de les col·leccions artístiques de l’UJI.

Kosme de Barañano ha destacat la relació que en els últims anys ha tingut amb la Universitat Jaume I, amb la seua participació en el Màster en Estudis Contemporanis i Investigació Avançada i en les activitats del grup d’investigació ‘Iconografia i Història de l’Art’, dirigit per Víctor Mínguez. Barañano ha volgut destacar la importància que la documentació sobre la seua labor i que la biblioteca que ha atresorat puga estar a disposició dels investigadors i investigadores i l’estudiantat de l’UJI. També ha manifestat la necessitat que els intel·lectuals compartisquen generosament aquests béns. Amb aquest motiu s’ha organitzat una exposició representativa de la donació en la primera planta de la Biblioteca, organitzada pel seu director Vicent Falomir, i Rosa Gómez.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací