Justícia posa en marxa l’Agenda Electrònica per a la consulta ‘online’ de processos judicials

464

Actualitat Diària

Des d’aquest dimarts, 1 de desembre, està operativa l’aplicació Agenda Electrònica Programada d’Assenyalaments que ha posat en marxa la Conselleria de Justícia, Interior i Funció Pública i que permet la consulta ‘online’ de judicis, vistes o compareixences en els òrgans judicials valencians.

Aquest servei està disponible en la web de la Seu Judicial Electrònica consultar aquí i es pot accedir a través dels apartats de ciutadania i de professionals. Una vegada s’entra en aquests apartats, cal clicar en ‘serveis’, on figura l’accés a l’Agenda electrònica programada d’assenyalaments.

L’Agenda és una aplicació web destinada a la gestió d’assenyalaments (com a judicis, vistes, compareixences ) i altres tipus d’anotacions que facilita als òrgans judicials el control dels diferents moments processals, necessari per a l’adequada tramitació dels procediments judicials.

Al mateix temps, permet a la ciudadaníaconocer l’estat dels assenyalaments mitjançant la seva publicació a través de la Seu Judicial Electrònica, i garanteix el dret fonamental de publicitat de les actuacions judicials.

A més, en els pròxims dies, aquesta aplicació estarà disponible també per al seu ús en dispositius mòbils sota el nom de Caova.

La nova aplicació forma part del programa de digitalització i modernització de l’Administració de Justícia en la Comunitat Valenciana, que contempla una inversió de més de 28 milions d’euros durant els pròxims tres anys.

Entre els fins que es persegueixen amb aquesta aposta destaca l’objectiu del ‘Paper 0’ en els jutjats, així com la creació d’una plataforma audiovisual que permetrà gravar tots els judicis, emmagatzemar-los automàticament i comptar amb un motor de cerca de vistes, proves i diligències en el ‘Núvol’.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací