Diputació cedeix un llenç de Julio Romero de Torres per a una mostra monogràfica sobre el pintor a València

884

La mostra on s’exposa l’obra del Museu de Belles arts inclou 55 peces de més d’una vintena de col·leccions públiques i privades

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló ha cedit al Centre Cultural Bancaixa de València un llenç de Julio Romero de Torres, exposat al Museu de Belles Arts, per a una exposició monogràfica sobre el pintor cordovés. Fins al 8 de desembre de 2019 la seu de la Fundació Bancaixa a València acull l’exposició ‘Julio Romero de Torres. Social, modernista i sofistica’, la primera mostra monogràfica sobre el pintor cordovés realitzada a la capital valenciana, en la qual es repassen totes les etapes de l’artista, en un recorregut cronològic i conceptual que abasta des de 1895 fins a 1929, un any abans de la seua mort.

La mostra inclous 55 obres de gran format que procedeixen de més d’una vintena de col·leccions públiques i privades com el Congrés dels Diputats, la Junta d’Andalusia, la Fundació La Caixa de Canàries, el Museu de Belles Arts d’Oviedo. Col·lecció Pedro Masaveu, la Fundació Santander, el Museu de Belles Arts de Còrdova, el Museu Julio Romero de Torres de Còrdova, el Museu Nacional Centre d´Art Reina Sofia (MNCARS), el Museu Carmen Thyssen de Màlaga, etcètera.

També el Museu de Belles Arts de Castelló i la Diputació Provincial de Castelló hi són presents amb un llenç procedent del llegat que Cristòfol Bou féu a la institució provincial en 1936. Es tracta d’un retrat titulat Serenitat, en el qual no està representat eixe tipus de bellesa popular tan conreat pel pintor, sinó que en ell se’ns mostra una dama desconeguda, de faccions delicades i serenes. Molt propi del marcat contingut culte i intel·lectualitzat que caracteritza la pintura de Julio Romero de Torres, està treballat al tremp i oli sobre tela, amb unes dimensions de 95 x 110 cm i podria datar-se cap a 1928.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací