Creixen un 2,4% les exportacions agroalimentàries de la Comunitat durant el primer semestre de 2019

La xifra supera en prop de 80 milions a la de l'any passat i Alemanya, França, Itàlia i Regne Unit són els principals països de destinació i sumen més de la meitat el global

632

Alemanya, França, Itàlia i Regne Unit són els principals països de destinació i sumen més de la meitat de la xifra global d’enviament i la xifra supera en prop de 80 milions d’euros a la de l’any passat

Actualitat Diària

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana han crescut un 2,4% entre gener i juny del 2019. Els enviaments, amb un valor econòmic total de 3.319 milions d’euros, representen el 20,5% del còmput total de les exportacions valencianes durant el primer semestre de l’any .

La xifra, que supera en vora 80 milions d’euros a la de l’any passat, col·loca al sector agroalimentari com el que més aporta al saldo positiu de la balança comercial exterior de la Comunitat Valenciana (1.450 milions d’euros), segons les últimes dades de Comerç exterior.

Els països de la Unió Europea són la principal destinació dels enviaments, encara que durant el primer semestre d’enguany s’han vist incrementats significativament les exportacions als Estats Units i la Xina.

En aquest sentit, Alemanya, França, Itàlia, Regne Unit i els Països Baixos concentren vora el 60% dels enviaments, tot i que hi ha creixements per damunt dels 25 punts interanuals en els Estats Units (+26,5%) i per damunt dels 18 punts en la Xina (+18,8%). Dins de la Unió Europea República Txeca i Polònia registren també un important increment de +19,1% i +17,8%, respectivament, respecte al mateix període del 2018.

Per productes, les hortalisses han suposat el principal motor de creixement de les exportacions agroalimentàries valencianes durant el primer semestre d’enguany amb una pujada del 9,9% si el comparem amb el primer semestre del 2018.

Les fruites representen el 48,5% respecte al total d’exportacions agroalimentàries valencianes i registren una lleugera disminució del 0,2% (3,6 milions d’euros) respecte a l’acumulat entre gener i juny del 2018. A pesar del descens la Comunitat Valenciana ocupa el segon lloc en fruita exportada, només per darrere d’Andalusia.

Fruites i hortalisses creixen en juny

Les dades referents al mes de juny assenyalen una pujada de les exportacions agroalimentàries del 4,1% respecte al mateix mes de 2018 amb un valor de 455 milions d’euros.

Fruites com hortalisses registraren un creixement interanual durant el mes de juny i arribaren als 198,6 i 62,1 milions d’euros, respectivament, el que suposa una pujada del 8,6% en el cas de les fruites i del 27,1% en el cas de les hortalisses.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací