Iberdrola i el centre comercial i d’oci Estepark aposten per la mobilitat sostenible a Castelló

757

Actualitat Diària

Iberdrola i Estepark s’alien en la seva aposta per la cura del medi ambient i promoure la mobilitat sostenible amb la instal·lació de dos punts de recàrrega ràpida en el centre comercial situat a Castelló. La infraestructura estarà composta per dos carregadors ràpids, de 50 quilowatts (kW) de potència cadascun, que estaran disponibles durant les 24 hores del dia i permetran la càrrega de fins a quatre vehicles de manera simultània.

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes, ha visitat la nova instal·lació acompanyat per MªAngeles Palmi; per Enrique Planells, responsable de Grans Clients i Administracions Públiques d’Iberdrola en la C. Valenciana; i per Ibán Molina, delegat Institucional de la companyia en la Comunitat, els qui els han explicat i demostrat el funcionament del punt de recàrrega.

Per al Centre Comercial i d’Oci Estepark segons declaracions de MªAngeles Palmí, “és un compromís més dins de la seva aposta per la sostenibilitat. En el disseny de les Instal·lacions Tècniques vam tenir molt en compte tots els aspectes Mediambientals, respecte a estalvis energètics, com de reducció de la contaminació ambiental”.

Per part seva, Enrique Planells ha destacat que aquesta col·laboració “és un pas més en el nostre avanç del pla de desplegament de la instal·lació de punts de recàrrega a la província de Castelló, on anem identificant possibles ubicacions i continuem treballant per a impulsar una mobilitat sense emissions”.

Els usuaris d’aquests punts recarregaran la bateria dels seus cotxes elèctrics amb energia 100% verd, procedent de fonts de generació renovable, amb certificat de garantia d’origen (GdOs). A més, els punts de recàrrega estan localitzats en l’App de Recàrrega Pública Iberdrola, l’única a Espanya que incorpora informació verificada de tots els carregadors de vehicle elèctric, tant els d’Iberdrola, com els d’altres operadors. Des de l’App, es geolocaliza el carregador, es comprova la seva operativitat en temps real i, en aquest cas, es pot reservar i pagar des del mòbil.

Mobilitat elèctrica i recuperació en verd

Iberdrola continua apostant per l’electrificació del transport en la seva estratègia de transició cap a una economia descarbonizada, com a palanca clau per a la reducció de les emissions i la contaminació, així com per a la recuperació verda en el món postCOVID.

La companyia desplega un pla de mobilitat sostenible, amb una inversió de 150 milions d’euros, amb el qual intensificarà el desplegament de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en els pròxims anys. La iniciativa preveu la instal·lació de prop de 150.000 punts de recàrrega, tant en llars, com en empreses, així com en via urbana, en ciutats i en les principals autovies en els pròxims anys. L’aposta pel desplegament d’estacions d’alta eficiència es concretarà en la instal·lació d’estacions ultres ràpides (350 kW), súper ràpides (150 kW) i ràpides (50 kW).

Iberdrola és conscient de la necessitat d’impulsar la electromovilidad a Espanya a través d’una acció coordinada i eficaç amb els principals agents implicats. En aquest sentit, la companyia ha completat ja més de 50 acords de desplegament d’infraestructura amb administracions, institucions, empreses, estacions de servei, concessionaris i fabricadors de vehicles elèctrics.

La companyia ha estat la primera empresa espanyola a subscriure la iniciativa EV100 de The Climate Group, amb l’objectiu d’accelerar la transició cap als vehicles elèctrics, comprometent-se a electrificar tota la seva flota de vehicles i facilitar la recàrrega al personal en els seus negocis a Espanya i el Regne Unit a 2030.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací