Iberdrola busca solucions per a la ‘micromobilitat’

564

Actualitat Diària

Iberdrola fa un pas més en el seu compromís per la mobilitat elèctrica. La companyia – a través del seu Programa Internacional de Start-ups, PERSEO -, ha llançat un nou repte per a identificar solucions de ‘micromobilitat’ per a aparcament, custòdia i recàrrega de bicicletes i patinets, que afavoreixin l’electrificació del transport en desplaçaments urbans.

La mobilitat en aquesta mena de vehicles no sols és més eficient i ecològica, sinó que a més ajuda en gran manera a descongestionar les ciutats en moments de trànsit intens, ajudant així a millorar la qualitat de l’aire.

L’energètica busca solucions innovadores que garanteixin el seu aparcament segur enfront de robatoris i vandalisme, proporcionin punts de recàrrega per a usuaris particulars i flotes i ofereixin solucions digitals per a la seva gestió.

L’anàlisi de les propostes tindrà en compte que garanteixin la ciberseguretat i la protecció de dades, el control remot i l’optimització de l’ús del sòl. A més, es valorarà el cost, la maduresa i adequació del projecte, la simplicitat i escalabilitat i el grau de digitalització de la proposta per a optimitzar l’eficiència, entre altres variables.

Les propostes es podran enviar des del 5 de juliol fins al 31 de juliol inclusivament i el guanyador es coneixerà durant el mes de setembre.

Suport tecnicoeconòmic

Iberdrola proporcionarà al guanyador del repte suport tècnic i econòmic per a provar la seva solució. Facilitarà els recursos necessaris per a validar-la: equips i equipament, infraestructures, emplaçaments d’alta tecnologia i àrees de treball conjunt, així com un entorn real amb dades reals.

Si el projecte pilot té èxit, Iberdrola també podrà oferir al guanyador l’oportunitat d’ampliar l’escala de la solució, adoptant-la mitjançant acords comercials i fins i tot PERSEO podrà considerar invertir en l’empresa guanyador del repte.

Mobilitat elèctrica i recuperació en verd

Iberdrola continua apostant per l’electrificació del transport en la seva estratègia de transició cap a una economia descarbonizada, com a palanca clau per a la reducció de les emissions i la contaminació, així com per a la recuperació verda de l’economia i l’ocupació.

La companyia desenvolupa un pla de mobilitat sostenible amb el qual instal·larà 150.000 punts de recàrrega en llars, empreses, via urbana, ciutats i principals autovies en els pròxims anys. L’aposta pel desplegament d’estacions d’alta eficiència es concretarà en la instal·lació d’estacions ultres ràpides (350 kW), súper ràpides (150 kW) i ràpides (50 kW).

Recentment ha ampliat la seva aposta per la mobilitat sostenible amb les motos elèctriques i al costat de Cooltra i Inetum, està desplegant per les ciutats bancs de recàrrega intel·ligent capaces d’albergar 20 carregadors cadascun i bateries de motos multimarca. Així mateix, acaba de posar en marxa, al costat de BeePlanet, els primers punts de recàrrega de vehicle elèctric alimentats amb bateries de segona vida.

Iberdrola és conscient de la necessitat d’impulsar la electromovilidad a Espanya a través d’una acció coordinada i eficaç amb els principals agents implicats. En aquest sentit, la companyia ha completat ja més de 50 acords de desplegament d’infraestructura amb administracions, institucions, empreses, estacions de servei, concessionaris i fabricadors de vehicles elèctrics.

Perseo: més de 10 anys innovant

El Programa internacional de start-ups Iberdrola – PERSEO pretén facilitar l’accés del grup a les tecnologies del futur i fomentar la creació i desenvolupament d’un ecosistema global i dinàmic d’empreses tecnològiques i emprenedors en el sector elèctric. Per a això, als 70 milions d’euros destinats a la iniciativa se sumen ara altres 40 dirigits a llançar —a través de la seva unitat Perseo Venture Builder— empreses industrials innovadores que treballin en nous àmbits de l’electrificació i en sectors difícils de descarbonizar.

Des de la seva creació en 2008, PERSEO ha invertit 70 milions d’euros en start-ups que desenvolupen tecnologies i models de negoci innovadors, posant el focus en aquells que permetin millorar la sostenibilitat del sector energètic mitjançant una major electrificació i descarbonització de l’economia.

El programa ha orientat les seves actuacions a l’anàlisi d’oportunitats de negoci i a la col·laboració tecnològica amb start-ups i companyies emergents en el món, analitzant 300 empreses cada any i creant un ecosistema de gairebé 3.000 companyies emprenedores. En l’actualitat, aquest instrument inversor manté una cartera de vuit empreses.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací