Global Omnium presenta la seva tecnologia per a protegir aiguamolls i rius en el congrés ‘Living Lakes’

753

Actualitat Diària

El Director General de Global Omnium, Vicente Fajardo, ha assistit aquest matí a la 15a edició del Congrés Internacional sobre llacs i aiguamolls que se celebra des d’ahir en el Complex La Petxina. La conferència internacional Living Lakes reuneix 200 compromissaris representants de 42 països de tot el món i, després de realitzar aquestes trobades en diversos punts del món, València acull aquesta cita d’enorme transcendència mediambiental.

Global Omnium manté una estreta col·laboració amb la fundació Global Nature i per aquest motiu ha apostat per participar de manera intensa en la jornada amb tres conferències realitzades per responsables de diferents departaments de la companyia valenciana: d’un costat, Jaime Castillo, com reponsable d’I+D+I i d’un altre, Maria Peña i María Pedro que han abordat els diferents avanços empresos en matèria de gestió d’aigua.

Conseravació de recursos hídrics i augmentar la resilencia davant el canvi climàtic

María Peña i María Pedro han coincidit, en les seves presentacions, en afirmar que “Global Omnium contribueix a la conservació dels recursos hídrics, augmentant la seva resiliència davant el canvi climàtic de diferents maneres: millorant l’eficiència de les xarxes de distribució, aportant aigua depurada d’alta qualitat al medi natural, desenvolupant sistemes de control avançats, elaborant plans d’actuació davant esdeveniments extrems (com a inundacions i sequeres) i duent a terme projectes d’i+D+i, entre els quals s’inclouen estudis d’aiguamolls artificials de depuració”.

Per a proporcionar tota aquesta cura al medi ambient, Global Omnium col·labora amb ONGs i universitats i promou la conciención de la societat.

Avançar en la defensa de l’entorn és possible gràcies a la col·laboració de 
tots

Jaime Castillo, reponsable d’I+D+I de Global Omnium (GO) ha analitzat quina és la situació actual a la qual s’enfronta la societat en relació a l’escassetat de recursos hídrics. “Sofrim escassetat d’aigua, i no només a València, bé perquè no hi ha, bé perquè no té la qualitat necessària o bé perquè el cabal és insuficient. L’aigua és un mitjà continu: La pluja i la rosada passen als rius i aqüífers, i d’aquí a llacs, aiguamolls i deus. La falta d’aigua té dimensió global. Davant això ens preguntem Qui ha de cuidar del medi ambient del qual prenem la nostra matèria primera?”

En aquest sentit, ha defensat la importància de la col·laboració de totes les administracions, entitats, empreses i agents implicats i compromesos amb el Medi Ambient. La col·laboració conjunta és essencial i ha posat l’accent en les grans inversions, en els projectes de recerca que compten amb fons europeus, la interacció amb administracions i les empreses però també en les petites accions de voluntariat a nivell local que cadascun pugui desenvolupar.

En aquest sentit ha destacat diferents exemples com “el treball de Global Omnium per a utilitzar residus del procés de potabilització en aiguamolls artificials per a depuració d’aigües residuals en petites poblacions. També iniciatives mig ambientals, com l’eliminació d’espècies invasores en el riu Túria, al costat de la nostra planta d’aigua potable, o com la recuperació de la llúdria en els rius valencians”.

Cas d’èxit col·laboratiu amb les tortugues del Oceanogràfic 

Per a acabar, Jaime Castillo, ha comptat com es treballa en el Oceanogràfic per a recuperar a les tortugues. “No vull acabar sense destacar la importància de trobar les formes de col·laborar també amb la societat civil a través de ONGs o associacions. La tortuga babaua ha tornat a niar en les costes de València. Quan es detecta una posada, l’ONG Xaloc cuida el niu amb el suport del Oceanográfic, en el capital del qual participa Global Omnium. En néixer les tortugues es porten al Oceanografic i es cuida d’elles, fent successives soltes, les últimes amb sistemes de localització.

Des de molt abans, aquests científics han estat col·laborant amb els pescadors, que quan accidentalment pesquen tortugues, aquestes sofreixen descompressió en pujar-les al vaixell. En l’Arca del Oceanografic són recuperades i, curades les seves ferides, són retornades, sanes, al mar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací