Global Omnium analitzarà les aigües residuals de Morella per localitzar possibles focus de Covid-19

712

Les mostres es prendran durant els pròxims 15 dies en els punts significatius de la xarxa de clavegueram

Actualitat Diària

L’ajuntament de Morella treballarà junt amb Global Omnium en la detecció de focus de la Covid-19 a través de l’anàlisi de les aigües residuals de la ciutat. Per a això, empraran GOAnalytics, una eina pionera en la detecció immediata de les restes genètiques del virus a través de les aigües fecals. Aquesta eina permetrà detectar els focus més ràpid, actuar prompte i minimitzar el risc de contagi de manera que Morella serà una ciutat més segura.

Al principi, les mostres es prendran durant els pròxims 15 dies en els punts significatius de la xarxa de clavegueram. D’aquesta manera, l’empresa pot monitorar com es comporta la pandèmia a nivell genètic i sectoritzar i controlar aquesta en poblacions menudes. A més, els resultats de les mostres es compartiran amb les autoritats sanitàries.

Cal recordar que Global Omnium gestiona Aigües de Morella des dels anys 90 i existeix una estreta relació i col·laboració amb l’ajuntament. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “fa molts anys que col·laborem amb aquesta empresa per donar un bon servei i és molt positiu participar en aquest projecte pioner a nivell internacional que permetrà reaccionar més ràpidament a possibles focus de Covid-19”. L’edil ha afegit que “és una proposta per la qual apostar per a ser un municipi segur i avançar en la detecció del virus”. “Sumem amb Global Omnium per la innovació i és un plaer participar en la investigació i combat enfront del coronavirus” ha finalitzat.

Experiència de tres anys en la detecció de virus

Global Omnium disposa de la capacitat per realitzar anàlisis quantitatives de material genètic de SARS-CoV2 en l’aigua de les xarxes de sanejament. Els laboratoris de Global Omnium col·laboren des de l’octubre de 2017 amb el Csic, any en què van signar un acord per a la detecció de virus infecciosos en aigües residuals sota el programa: Detecció de virus infecciosos (NoV GI, NoV GII i HAV) en aigües residuals i regenerades. Des de llavors s’ha aprofundit en la metodologia per identificar aquest tipus d’elements patògens. Des que es va desencadenar la pandèmia, s’ha realitzat un seguiment de la seva evolució i ajustant les dades com a material de treball sota la premissa de col·laborar en les investigacions que s’estaven produint. Aquest mètode s’ha posat a disposició de la Generalitat Valenciana i es va concretar el passat 7 de maig amb la signatura del protocol entre el ministre, el president de la Generalitat i el president de Global Omnium.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací